"Caike", "Nak", "Bld", "Mch" och "KnG" bytte tillvaron i Brasilien mot svensk kyla – och svensk ping – för att tävla mot de bästa Counter Strike-lagen i världen.
"Caike", "Nak", "Bld", "Mch" och "KnG" bytte tillvaron i Brasilien mot svensk kyla – och svensk ping – för att tävla mot de bästa Counter Strike-lagen i världen.

Red Reserves nya elitlag i Sverige är från Brasilien. Fem grabbar har lämnat liv, vänner och familj bakom sig för att satsa på CS. Högkvarteret är sedan årsskiftet i västgötska Göteborg. – Vi vill verkligen tävla i en major, säger lagkaptenen Renato ”Nak" Nakano.

Göteborg har fått förstärkning i form av fem hyperprofessionella brasilianska e-sportare. Det tack vare Red Reserve, en organisation som inte bara har många youtubers och ett högkvarter i Florida – numera har vd:n Patrik Andersson ett lag som ska utmana världseliten i Counter strike med base of operations på svenska västkusten.

– Vi kommer till kontoret runt 14, arbetar med strategier och går igenom demo-material. Runt 18 börjar vi matcha mot andra lag och spelar fram till 23, berättar lagkaptenen Renato ”Nak” Nakano vars lag efter arbetsdagen återvänder hem till den vit vattnet belägna 200-kvadratmetersvillan.

– Vi försöker få in en bra rutin med fysisk träning på morgonen. Vi letar även efter någonstans att spela fotboll men har inte hittat något än, berättar ”Nak”.

LÄS MER: KRiMZ: ”Det som tidigare funkade klickar inte lika bra med dagens CS”

Hur är det att flyga halva jordklotet för att spela datorspel i ett kallt nordiskt land?
– Det är svårt att ha lämnat familjen, men det här är som en dröm för oss. Det här är vårt livs chans. Det är något vi alltid har velat göra, och nu händer det, säger ”Nak” som är lagkapten i truppen som mer eller mindre har spelat tillsammans i olika konstellationer i drygt tio år.

Har ni allt ni behöver?
– Vi har rejäl uppbackning. Vi får boende, vi fick biljetterna, vi har vårt gaming center med den bästa utrustningen, allt är nytt… och internetuppkopplingen här är också den bästa.

Vad är den största skillnaden än så länge?
– I Brasilien finns två eller tre professionella lag. Här kan vi träna mot lag i det absoluta toppskiktet och fokusera.

Hur har det gått än så länge?
– I första matchen kände vi oss väldigt mycket mer självsäkra på vårat spel än nu… men samtidigt har vi sett att de andra lagen gör misstag, är mänskliga och att vi har chans att vinna.

LÄS MER: GeT_RiGhT hoppas vända tunga tiden till en fördel

Patrik Andersson på Red Reserve beskriver läget:
– CS är dyrt och man vill hitta ett lag som gör rätt för sig. Det var en ganska lång process där vi tittade på många lag före vi fastnade för brasiliansk CS. De har väldigt bra lag – potentialen är stor, som i Sverige, med många talangfulla spelare. Och just de här grabbarna har väldigt hög arbetsmoral, är ödmjuka och man märker att de ser det som en jättestor chans och tar vara på varenda minut.

Varför inkvarterar ni dem i Göteborg i stället för Florida?
– Först och främst är europeisk CS starkare och vi tror att deras utveckling kommer att gå fortare i Europa, säger Patrik och fortsätter:

– Om tre månader får vi se – då ska de kunna matcha de bästa lagen. Vi märker redan nu att de är på rätt spår. Fortsätter de att utvecklas i den här takten så kommer de att vara i toppen om inte alltför länge.

För till toppen ska de – så här ser målbilden ut, med ”Nak”s ord:
– Vi vill verkligen tävla i en major.

Victor ”BLD” Junqueira
Tidigare lag. CNB e-Sports Club, Team One

Caike ”Caike” Costa Da Silva
Tidigare lag. g3nerationX, INTZ eSports.

Vita ”kNg” Giuseppe
Tidigare lag. g3nerationX, Keyd Stars, g3nerationX.

Jean Michel ”mch” D’Oliveira
Tidigare lag CS:GO. g3nerationX, Keyd Stars, 3nereation X, Dai Dai Gaming.

Renato ”Nak” Nakano
Tidigare lag CS:GO. CNB e-Sports Club, GamerHouse, Luminosity Gaming, WinOut.net, Keyd Stars, g3nerationX, Luminosity (coach).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset