Brevbäraren åkte runt i Stockholm och tömde brevlådor för att leta efter knark.
Brevbäraren åkte runt i Stockholm och tömde brevlådor för att leta efter knark.

En kollega såg hur postbilen vinglade fram och att brevbäraren satt inne i bilen och sprättade kuvert. Och när de kontrollerade säckar som lämnats in av mannen hittade de 60-70 öppnade brev och försändelser.

Arbetsgivaren Postnord hade länge misstänkt att den 30-årige brevbäraren hade något fuffens för sig på jobbet. Och de började därför att spana på honom under tre dagar i september 2014.

Utredarna följde efter brevbäraren och såg att han tömde brevlådor runt om i centrala Stockholm – trots att det inte var hans arbetsuppgift. Och i de postsäckar han senare tog in på sorteringsavdelningen hittade utredarna sammanlagt 60-70 öppnade grattiskuvert och vadderade påsar.

LÄS MER: Brevbärare överröste familj med hot och sexbrev 

När arbetsgivarens utredare konfronterade honom sprang brevbäraren i väg. Men vid ett senare tillfälle erkände brevbäraren för arbetsgivaren att han tömt brevlådor och öppnat och tittat i en del brev. Anledningen var att han tidigare var drogberoende och att han letade efter droger. Vem posten var adresserad till spelade ingen roll, ett av de uppsprättade breven som hittades var adresserat till kungen och drottningens arbetsplats –  Kungliga Slottet.

Brevbäraren uppgav för arbetsgivaren att han hade en langare som brukade lägga knark åt honom i brevlådor på Kungsholmen. Men i polisförhör säger mannen att en före detta chef gett honom uppdraget att granska innehållet i brevlådorna, eftersom han hittat knark i dem vid två tillfällen.
Till polisen förnekar mannen att han öppnat några av breven. Han erkänner dock att han tömt brevlådor på post.

Brevbäraren åtalats nu för brytande av post- och telehemlighet.

LÄS MER: Julkortet var bara adresserat med ”England” – kom fram ändå

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset