En tankbil fattade eld under natten mot fredagen.
En tankbil fattade eld under natten mot fredagen.

En tankbil fattade eld under natten mot fredagen på riksväg 70, norr om Avesta. Nu jobbar räddningstjänsten med sanering efter branden, och vägen hålls delvis avstängd.

Det var klockan 02.52 under natten mot fredagen som larmet kom in till SOS om den brinnande tankbilen, enligt Aftonbladet.

Bilen befann sig på riksväg 70, mellan trafikplats Åsbo och Brunna, när den fattade eld. Tre brandbilar och en ambulans skickades till platsen.

Räddningstjänsten försökte till en början släcka elden, men arbetet blev för farligt då tankbilen riskerade att explodera. Man beslöt att bilen skulle få brinna ut av sig själv.

– Vi har backat bort från den och är 400–500 meter därifrån. Det är en tankbil med släp och den är full med bensin. Det var ganska långt gången när vi kom fram, säger Mats Hurtig, insatsledare på räddningstjänsten, till Aftonbladet.

LÄS MER: Åklagaren om bilbränderna: Lokalbefolkningen pratar inte

Påverkar trafiken

Riksväg 70, vid Grönkullen, har hållits avstängd under natten men vid klockan 07 på fredagen släpptes trafiken fram växelvis vid brandplatsen. Räddningstjänstens saneringsarbete efter branden planeras fortsätta under stora delar av fredagen.

– Prognosen är att arbetet ska vara klart klockan 14 i dag, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket, till Metro.

Lastbilsföraren har förts medvetandes till sjukhus med ambulans efter att ha inandats rök när han själv försökte släcka elden, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Polisbuss sattes i brand: Riktad aktion mot polisen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset