Brittany Young, 24, från Des Moines i Iowa klev in i duschen för att försöka bli av med de magsmärtor hon börjat känna – då födde hon ett barn.

Desmoinesregister.com/USA Today/Youtube
Brittany Young, 24.

Till Des Moines Register säger Brittany Young att hon visste att hon var gravid, men att hon missförstått sin läkare som hon träffat i januari. I stället för att vara gravid i tolfte veckan, som hon trodde att hon var, hade läkaren menat att hon hade tolv veckor kvar till födseln.

– Jag gick in i duschen. Efter fem minuter gjorde magen fortfarande ont. Bara sekunder senare var jag tvungen att krysta, säger hon till Des Moines Register.

En kort stund senare var dottern Miracle född.

– Ögonen var öppna; hon satt bara där och stirrade på mig. Hon grät inte eller någonting. Jag var i chock och bara: ”Det är ett barn här”.

Till Des Moines Register berättar hon att chocken fortsatte de närmsta dagarna och att hon varken hade blöjor eller kläder till barnet redo.

Dr Michael Cardwell på Mercy Medical Center säger till Des Moines Register att kvinnor som fött barn tidigare, vilket Brittany Young gjort tre gånger, kan få värkar väldigt tätt inpå förlossningen.

En barnmorska som Metro pratat med bekräftar att det då och då händer att kvinnor i Sverige grovt missbedömer hur långt graviditeten är gången, och att de ibland upptäcker sin graviditet väldigt, väldigt sent.

– I veckan kom det in en kvinna som var i vecka 34, utan att ha vetat om att hon var gravid. Och då är en graviditet i normalfallet mellan 38 och 42 veckor, säger barnmorskan.

Även AP och USA Today har rapporterat om Brittany Young.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset