Solveig Rundquist.

Oliver Goffe.

Maddy Savage.

Benoit Cardis.

I dag firar vi Sveriges nationaldag. Solveig, Oliver, Maddy och Benoit har alla jobbat för den engelskspråkiga tidningen The Local, och de har alla lämnat sina hemländer för att bosätta sig här. Detta är vad de älskar med Sverige.

Solveig Rundquist, USA

►Den kollektiva mentaliteten

”Även om folk är väldigt vänliga i USA, så när det kommer till kritan, så är vi amerikaner väldigt själviska personer. Amerikaner oroar sig bara om sig själva – hur mycket jag behöver betala i skatt, var jag har råd att bo, vilken skola mina barn går i – ingen annan. Jag älskar att Sverige är ett kollektivt, altruistiskt samhälle där det är givet att hela landet ska investera i sin egen framtid, till exempel genom gratis utbildning och sjukvård. Det är så man bygger en nation – inte genom girighet."

►Folk kan uttala mitt namn

”Mina tre generationer bak var min familj svensk, och på något sätt fick jag ett vackert gammalt svenskt namn. Men ingen i USA kan uttala det. Jag älskar att höra Solveig så som det ska låta.”

►Allsång på Skansen

"Jag vet att ni kommer skratta åt mig, men allvarligt, det är fantastiskt! Det faktum att hundratals, tusentals personer, gamla som unga samlas i en park för att sjunga svenska sånger tillsammans – det är fantastiskt! Stockholm i mitt hjärta, forever. Allvarligt.

Oliver Goffe, Storbritannien

​►Golfen finns online

​”I Sverige centraliseras allt som har med golf att göra. Det innebär att ditt handikapp är registrerat och sköts online. Du kan se hur du ligger till i jämförelse med andra svenskar, du kan boka online, undersöka golfkurser, i princip göra allt annat än att slå ut online!”

►Bilförsäkring

”​I Sverige försäkrar man bilen, inte personen, vilket är väldigt passande för oss som inte har en bil när vi behöver låna en.”

►Cykelvägar!

”Jag skulle aldrig kunna återgå till att pendla på Londons tunnelbana.”

Maddy Savage, Storbritannien

​►Grönområden

”Svenskar är gladare med den enkla åtkomsten till parker och skogar än några andra Européer, enligt en ny EU-rapport. Och jag är personligen övertygad om att den närheten jag har haft till naturen under de senaste nio månaderna har gett mitt humör ett uppsving.”

►Jämställdhet

”Jag är en stor beundrare av den här nationens ansträngningar att bli jämställd. Pappor tar mycket mer pappaledighet, och prisvärd barnomsorg gör att mammor kan återgå till att arbeta lättare än i Storbritannien.”

►Snö

”De långa mörka vinterdagarna kan sänka vilken invandrare eller besökare som helst. Men snön som medföljer kan vara magisk – det känns som jul varje dag! Och jag blev väldigt exalterad när jag ser människor åka skridskor på sjöar i Sverige.”

Benoit Cardis, Schweiz

►Starka kvinnor

” Jag flyttade hit för att bo med min flickvän och jag gillar hur de ser på behovet av jämställdhet i ett förhållande. Det är därför de är så vackra. ”

►Sociala skyddsnät

”​Sverige är ett underbart land när det kommer till tillgång och social välfärd.”

►Stockholm

”Det är en vacker stad med massor av vatten, full med härliga barer och restauranger. Och nu kommer sommaren!”

►LÄS MER: Fem skäl att inte fira Sveriges nationaldag

►LÄS MER: ”Svenskar, ni är underbara vänner – men hemska främlingar”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset