Den brittiska rapparen Not3s kommer till Stockholm på torsdag.
Den brittiska rapparen Not3s kommer till Stockholm på torsdag.

Rapparen Not3s spås bli Englands nästa stora hiphop-export. Nu besöker han Under bron i Stockholm för en intim klubbspelning. ”Jag vill bli den största som någonsin har satt sin fot på jorden”, säger han till Metro.

Not3s, uttalas Notes, är artistnamnet som den 19-åriga rapparen från London har valt. Namnet är mångbottnat, men vittnar om hans goda självförtroende som artist.

– Namnet har tre betydelser för mig; ”money notes”, ”music notes” och ”take note of me”. Därför valde jag en trea istället för ett ”e”, men som namnet vittnar om är pengar, musiken och att folk ska veta vem jag är, viktigt för mig.

Redan i tidig ålder började Not3s experimentera med musiken. Hans stil beskrivs i dag som en modern typ av hiphop där melodierna ligger i fokus.

– Jag gör bara min grej. Sammanfattningsvis är det populärmusik, men definitivt inom genren hiphop. Det är melodisk hiphop kan man säga, berättar han för Metro.

LÄS MER: Jireel: ”Jag vill bli den bästa artisten som jag själv kan bli”

Han slog igenom stort när hans singel ”Addison Lee” släpptes 2017, som direkt hyllades av kritikerna. Låten har i skrivande stund har närmare 24 miljoner spelningar på Spotify. Men Not3s är inte på långa vägar nöjd där. Han vill bli den största.

– Jag vill bli den största som någonsin har satt sin fot på jorden, större än Beyonce, större än Kanye West. Den största vill jag bli, och ska bli.

”Det är melodisk hiphop”, säger Not3s när han själv beskriver sin musik. Foto: Pressbild

Nu kommer den unga rapparen till Stockholm för att spela på Under bron. Det är inte första gången han besöker Sverige i sitt yrke.

– Det ska bli grymt att komma tillbaka till Stockholm. Jag har varit där tre gånger tidigare, bland annat jobbat med Cherrie och skrivit musik tillsammans med låtskrivaren Iman.

LÄS MER: Här är sommarens bästa festivaler 2018

Under 2017 släppte han sin debut-ep “Take Not3s”. I maj kommer nästa, ej ännu namngivna, ep och i slutet av året kommer ”ett större projekt”, som han själv säger.

– Det är mycket musik som kommer att släppas under den närmsta tiden. Jag har några flera samarbeten på gång, och såklart min andra ep som snart släpps.

Not3s spelar på Under bron i Stockholm torsdag den 5 april.

Fakta

Artistnamn: Not3s
Bor: London
Född: 17 april 1998
Aktuell med: Spelar på Under bron på torsdag den 5 april

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om konsert musik