Anna-Carin Ahlquist tog brons i Paralympics.
Anna-Carin Ahlquist tog brons i Paralympics.

Det var Paralympics-guldet hon ville åt. Men Anna-Carin Ahlquist lämnar inte Rio lottlös.– Det är överväldigande så klart, även om det inte riktigt var den valören jag ville spela om, säger hon efter att ha bärgat bronset.

Anna-Carin Ahlquist kunde inte försvara sitt Paralympics-guld i bordtennis, klass 3, från London 2012. Men i bronsmatchen på måndagskvällen var det inget snack. Ahlquist vann i tre raka set, 12–10, 11–7, 11–7, mot 15-åriga sydkoreanskan Yoon Ji-Yu.

– Det är både glädje och lättnad och alla möjliga känslor nu, säger Anna-Carin Ahlquist.

Enormt besviken

Besvikelsen var enorm efter söndagens semifinalförlust mot Kinas Juan Xue, erkänner hon.

– I går grät jag och sörjde, och även i morse. Jag hade otroligt svårt för att ladda om, och jag trodde nästan inte att jag skulle kunna göra det.

– Men jag har fått otrolig stor stöttning och min familj finns på plats och de har också hjälpt mig. Jag har fått otroligt många meddelanden och sms från folk som har önskat mig lycka till.

Enklare än väntat

Yoon Ji-Yu var den enda i hela Paralympics-startfältet som Anna-Carin Ahlquist inte tidigare hade mött. Det skapade en del osäkerhet inför bronsmatchen.

– Men det gick enklare än vad jag trodde. Jag har aldrig mött henne förut, och det var oerhört nervöst av den anledningen. Hon har slagit otroligt bra spelare på vägen hit, och jag har filmat lite från hennes tidigare matcher, och gjort videoanalyser. Och de stämde ganska bra överens med hur det blev.

Om det blir några fler Paralympics för 44-åringen vill hon inte avslöja, åtminstone inte än. Först ska hon försöka försvara en medalj i lagtävlingen tillsammans med Ingela Lundbäck. I London tog paret silver.

– Just nu tänker jag bara på lagtävlingen. Jag får ta ställning till fortsättningen senare.

För Ingela Lundbäck skulle en medalj i lagtävlingen innebära revansch för singelspelet där hon på måndagen förlorade sin bronsmatch mot Jung Young-A med 1–3 i set.

Guldet gick till kinesiskan Juan Xue, som vann finalen i tre raka set mot landsmaninnan Qian Li.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset