The Hold Steady spelar på Debaser Medis på lördag och på Amiralen i Malmö på fredag. 
The Hold Steady spelar på Debaser Medis på lördag och på Amiralen i Malmö på fredag. 

I dag börjar Debasers festival ”Brooklyn, Sweden” både i Malmö och i Stockholm. En av de allra hetaste bokningarna är rock’n’roll-bandet The Hold Steady.

Två dagar med bara med band från Brooklyn. Det väntar Stockholm och Malmö under helgen, när årets upplaga av festivalen ”Brooklyn, Sweden” drar i gång. Ett av de inbjudna banden är The Hold Steady. De skulle ha spelat på Debaser redan under sin Europaturné 2008, men tvingades ställa in.  

– Det kändes hemskt. Det var inte bara en konsert utan nästan en hel månad som försvann. Jag tror vi backade lite i Europa på grund av det. Dessutom älskar jag resorna som ingår i att vara ett band, därför är det extra trist att man missade så många platser, säger sångaren och gitarristen Craig Finn. 

Men nu är de alltså här och lovar att bjuda på rykande färskt material. 

– Det är en snabb turné med bra tre spelningar eftersom vi är mitt i processen att skriva ett nytt album. Vi har spelat ett par låtar live under sommaren och har spelat in några i studion. Jag kan lova att vi spelar några nya låtar i Sverige.

Vad tycker du om att vi har en Brooklynfestival i Sverige?

– Det är coolt. Brooklyn har blivit den artistiska huvudstaden i USA. Det började ju med låga hyror och nu händer allt i Brooklyn, jag åker nästan aldrig till Manhattan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend