Olyckan inträffade strax öster om Arvidsjaur, på riksväg 94, i morse.
Olyckan inträffade strax öster om Arvidsjaur, på riksväg 94, i morse.

En man är död och en annan man har livshotande skador efter en singelolycka i Norrbottens län i morse. Polisen misstänker brott i samband med händelsen.

En man i 45-årsåldern omkom i trafikolyckan som inträffade vid femtiden på lördagsmorgonen när en bil voltade av riksväg 94 strax öster om Arvidsjaur.

Den andra personen som färdades i bilen, en man i 35-årsåldern, är förd till Sunderby sjukhus. Han har livshotande skador och vårdas på intensivvårdsavdelning, enligt Norrbottens läns landsting.

– Vi misstänker att det är passageraren som är avliden och föraren som är skadad, säger Jennie Blixt, förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten, till TT.

Med anledning av händelsen har polisen misstankar om, bland annat, rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt tillgrepp av fortskaffningsmedel eftersom bilen stals under natten.

– Den stals intill Älvsbyn.

Bilen kan ha hållit en hög hastighet vid tillfället.

– Det är högst troligt.

Jennie Blixt kan inte uttala sig om vilken relation det är mellan de båda männen. Den skadade har ännu inte kunnat höras på grund av skadeläget.

Polisen ska nu, bland annat, undersöka den aktuella bilen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset