Tusentals människor bildade en tre kvarter lång kö för en sista hyllning till soullegendaren James Brown på torsdagen.
Brown låg på lit de parade i en guldkista. Han var iklädd blå kostym, vita handskar och silverskor. Platsen var Apollo Theater i Harlem, New York, där han gjort ett otal konserter och spelat in ett klassiskt livealbum.
Atmosfären präglades av en värdig partystämning när människor sjöng och dansade. Browns musik spelades i affärer, på bärbara anläggningar och vid hans kista.
Flera stora namn, som boxaren Joe Frazier, fanns bland de sörjande. Men framför allt hyllades Brown av de vanliga fansen, som 55-årige Harlembon Norman Brand. Han säger till AP att han framför allt ville tacka James Brown för låten "Say it loud - I'm black and I'm proud".
- Den förändrade inställningen hos de flesta svarta. Den var som en väckarklocka. Innan den kom var det en förolämpning att kallas svart.
James Brown blev 73 år. Hans kropp ska nu föras till hemstaden Augusta i Georgia för en familjegudstjänst och en sista visning före begravningen. (TT Spektra)

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset