Bobbi Kristina Brown. Arkivbild.
Bobbi Kristina Brown. Arkivbild.

En domstol i Atlanta har fastställt att Bobbi Kristina Browns ex-pojkvän Nick Gordon bär "juridiskt ansvar" för Browns död.Bobbi Kristina Browns far, Bobby Brown, säger att han är nöjd med beslutet.

Bobbi Kristina Brown, dotter till r'n'b-artisterna Whitney Houston och Bobby Brown, hittades medvetslös i sitt hem i januari i fjol. Hon fördes till sjukhus och försattes i koma. I juni förra året flyttades hon till ett hospice där hon senare avled.

Browns familj anklagade Nick Gordon för att ha varit inblandad i Bobbi Kristina Browns död, men han åtalades aldrig. Familjen har i stället drivit ett civilrättsligt mål mot Gordon. På fredagen hade han chansen att, för andra gången, bemöta anklagelserna mot honom. Men när Gordon inte dök upp i rättssalen – också för andra gången – beslutade domaren att han per automatik bär juridiskt ansvar i dödsfallet.

En jury ska nu fastställa vilket skadeståndsbelopp Browns familj ska tilldelas, skriver Us Weekly.

"Jag är nöjd med utfallet. Allt jag ville ha var svar på vem och vad som orsakat min dotters död. Dagens utslag säger mig att det var Nick Gordon. Nu måste jag bearbeta mina känslor och stödja mig mot gud för att ta mig och min familj genom detta", hälsar Bobby Brown i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset