Sarah Ray är ambulanssjukvårdare till vardags, och till och med på sin egen bröllopsdag gjorde hon en insats vid en trafikolycka.
Sarah Ray är ambulanssjukvårdare till vardags, och till och med på sin egen bröllopsdag gjorde hon en insats vid en trafikolycka.

Bruden hade precis gift sig när larmet om bilolyckan kom. Då valde hon att rycka ut – i sin bröllopsklänning. Nu hyllas hennes insats.

Nu var det inte vilket larm som helst som Sarah Ray åkte på. Hennes farföräldrar och pappa hade varit med om en bilolycka på väg från vigseln. Eftersom hon till vardags jobbar som ambulansjukvårdare tvekade hon inte att hjälpa till.

Kort efter ceremonin förra lördagen fick Sarah och hennes nyblivna make Paul, även han sjukvårdare, samtalet om bilolyckan. Den hade inträffat bara några kilometer från kyrkan i Nazarene i Clarksville, Tennessee i USA, rapporterar tv-kanalen NewsChannel 5.

En annan bil körde mot rött och träffade familjens bil.

– Min familj kommer på besök utifrån och så händer detta. Jag var rädd på väg dit, säger Sarah Ray till tv-kanalen.
 

►LÄS MER: Paret firar bröllopsdag – äter 60 år gammal tårta från bröllopet


Hon och hennes man träffades på jobbet för fem år sedan och hon menar att de aldrig tvekade till att hjälpa till när de fick höra om olyckan.

– Alla som jobbar inom ambulanssjukvården skulle ha gjort samma sak. Jag vet inte om vad jag gjorde var så märkvärdigt, men jag hade bröllopsklänning på mig, säger hon.

Hennes mamma tog bilden på utryckningen där Sarah håller upp sin klänning för att den inte ska bli smutsig. Sedan Montgomery County, där Sarah och hennes man jobbar, delat bilden på sin Facebook-sida har den fått stor spridning, med flera uppmuntrande kommentarer. Sarah Ray kallas bland annat för ”hjälte”

Sarahs 72-åriga farmor skadade sig så pass allvarligt att hon fick föras till sjukhus för vård, men hon har nu fått återvända till sitt hem. Bröllopsfesten fortsatte som vanligt på kvällen.
 

►LÄS MER: Brudgummen slog sin brud under bröllopsfesten

How dedicated are you to your job? Sarah Ray, Paramedic with Montgomery County Emergency Medical Services, was...

Posted by Montgomery County, Tennessee on  Friday, October 9, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset