Övervakningskamera fångade brutala misshandeln av polis i Skövde.
Övervakningskamera fångade brutala misshandeln av polis i Skövde.

Den brutala misshandeln av en polis i Skövde fångades på film, rapporterar Aftonbladet. Videon visar hur en man attackerar polisen. "Man kan konstatera att det var han som angrep polismannen", säger Lars Johansson vid polisen i Skaraborg till tidningen.

Det var i onsdags som en polisman blev brutalt misshandlad vid bussterminalen Resecentrum i Skövde. Han fick tänder utslagna och tappade medvetandet. Efter att fler patruller tagit sig till platsen kunde två bröder, båda i 30-årsåldern, gripas. Nu rapporterar Aftonbladet att händelsen fångats av en övervakningskamera.

LÄS MER: Två anhållna efter skjutningen i Huddinge

Video visar att det bara var en av bröderna som angrep polismannen. Den andra brodern är fortfarande misstänkt för bland annat våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman men han är inte längre frihetsberövad. Den andra mannen hade begärts häktad för att han inte skulle försvåra utredningen, men tingsrätten bedömde inte det som nödvändigt och även han har nu släppts.

– Vi har hört de här personerna och vi har redan fått in filmerna från den här platsen och då kan vi följa förloppet för att verifiera vad som hänt, säger Lars Johansson vid polisen i Skaraborg till Aftonbladet.

Polismannen som misshandlades fördes till sjukhus på onsdagskvällen men ska nu ha fått åka hem.

– Men han är omtöcknad, säger Lars Johansson.

LÄS MER: Polis slogs medvetslös av gäng: ”Fick tänder utslagna”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott