Jonathan Pudas gjorde 1–0 för Brynäs mot Karlskrona. Arkivbild.
Jonathan Pudas gjorde 1–0 för Brynäs mot Karlskrona. Arkivbild.

Svåra att göra mål på och vassa framåt brukar vara en framgångsrik kombination.Brynäs vann den spännande matchen borta mot Karlskrona med 2–1 och har nu tre raka segrar efter landslagspausen.– Vår defensiv är största orsaken till framgångarna efter uppehållet, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

De båda SHL-lagen kom till spel med vitt skilda trender efter uppehållet. Höstens ishockeyöverraskning Karlskrona hade under två matcher spelat in en poäng och inte lyckats göra ett enda mål medan Brynäs motsvarande facit var betydligt mer framgångsrikt – full poäng och 8–1 i målskillnad.

– Det är lite kul, att det vi tränat på ger resultat, säger Jacob Blomqvist.

Det Blomqvist tänker på är att de puckar som laget släpper in just nu är lätträknade. Och även framåt fortsatte Brynäs på sin inslagna väg. När lite mer än åtta minuter av den första perioden spelats hade man gjort två snabba mål och kopplat grepp om tillställningen.

– Otroligt skönt när man spelar på bortaplan att ta ledningen och slippa jaga, säger Blomqvist.

Blomqvist var själv den som satte tvåan dryga minuten efter det att lagkompisen Jonathan Pudas spräckt nollan.

Längtan över

Karlskrona fortsatte att längta efter sitt första SHL-mål sedan klockan ställdes om till vintertid och drygt halvvägs in i matchen kom lagets hett eftertraktade fullträff då nyblivne landslagsspelaren Alexander Bergström var sist på pucken efter en tilltrasslad situation framför Brynäsmålet.

Slutperioden blev spännande. Karlskrona visade energi. Brynäs målvakt David Rautio var dock på sin vakt.

– Rautio var mycket bra, han gav oss chansen att vinna i dag, säger Blomqvist.

"Stod upp bra"

Rautio hade god hjälp av försvarsspelet som var av bästa märke. Men trots det skapade Karlskrona några riktigt bra kvitteringschanser och utjämningen hängde i luften.

– Vi visste att de skulle skapa en eller ett par bra chanser. Så blir det när de trycker på för att försöka komma ikapp. Jag tycker att vi stod upp bra.

Nya tabelltvåan Brynäs närmaste utmaning är ett back to back-möte med Linköping.

– Det blir spännande, de är i bra form nu men det är vi också, säger Blomqvist.

Förlusten betydde att Karlskrona snabbt har dalat från första till fjärde plats i tabellen. Nu väntar back to back-möte med Leksand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset