Michael Sundlöv lade en ros vid målburen som en hyllning till nyligen avlidne Brynäslegendaren Wille Löfqvist.
Michael Sundlöv lade en ros vid målburen som en hyllning till nyligen avlidne Brynäslegendaren Wille Löfqvist.

Det var en match i mängden. Men ändå inte. Vissa matcher får bara inte förloras.Hemmamötet mot HV71 på torsdagskvällen var en sådan tillställning för Brynäs.– Vi sa att i dag spelar vi för Wille. Vi kände oss starka. Det var en otroligt skön seger, speciellt med en så fin inramning, säger Jacob Blomqvist efter 5–3 mot HV71.

Segern satt hårt inne.

HV71 tog en tidig tvåmålsledning – en extra isande kalldusch den här kvällen som inleddes med att Brynäsikonen Wille Löfqvist hedrades med en finstämd och vacker ceremoni.

Målvaktslegendaren, som gick bort i cancer i helgen, hyllades av bland andra Tord Lundström, Hans "Virus" Lindberg, Stig Salming, Ove Molin och Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, som bildade hedersvakt ute på isen.

Ceremonin avslutades med att målvaktskollegan Michael Sundlöv lade en ros vid det tomma Brynäsmålet.

– Det var värdigt och fint allting så det blev ett fint avsked. Wille var alltid glad och positiv, hade alltid roliga berättelser och fick en alltid på bra humör. Såna människor ska man vara väldigt rädd om och hålla sig nära för de som sprider så mycket glädje och bra stämning är ovärderliga, säger Brynäskaptenen Blomqvist.

Plattan i mattan

Om hyllningen var finstämd var det mer öppna svängdörrar bakåt och plattan i mattan framåt när väl spelet kom igång.

HV-forwarden Martin Thörnberg, inledde målkalaset då han efter 6.39 pricksäkert skickade in pucken från högra tekningscirkeln.

Drygt tre minuter senare ökade Filip Sandberg på till 2–0 för gästerna.

– Självklart blir man tagen av en så fin ceremoni för en så bra människa som har betytt så mycket för klubben men det är inget vi kan skylla på. Det var inte därför vi kom ut som vi gjorde, analyserar Blomqvist.

Hans Brynäs har tjatat internt om tålamod och nu gav det utdelning då man bestämt sig för att den här matchen bara skulle vinnas.

– Ja det var så. Vi kände att vi fick hugg på dem. När vi fick in ettan så var vi hungriga. Och vi fick bra mål i rätt tidpunkt, fortsatte jobba och även om de gör 3–2 i början av andra så påverkar det inte oss utan vi fortsätter kriga på och lyckas vända.

Greppet höll

Efter två svängiga perioder kopplade Brynäs greppet genom ett sent 4–3-mål av Kevin Clark i andra och 5–3 av Pathrik Westerholm i början av tredje.

Ett grepp som höll matchen ut.

– Efteråt sa vi att nu skulle han ha varit glad igen, Wille. Och det är lite roligt för vi har försökt tajta till defensiven så att vi inte ska ge bort så många chanser. Då verkar det som att motståndarna måste blotta sig och gå fram lite och då får vi chanserna i stället. Vi pratar om defensiven och det gynnar oss offensivt. Det är en bra kombination.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset