Med sina interaktiva shower, höga tempo och vardagliga prylar har magiduon Brynolf & Ljung skapat sig en helt egen nisch. Nu sätter de upp showen "Hokus Pokus Motherfuckers" på Berns, och Metro har träffat duon.

2012 slog trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung igenom med sitt framträdande i "Britain's got talent", där de lyckades få domaren Simon Cowell att tappa hakan och sedan slutade upp i semifinal. Men redan då hade de gjort succé i svenska Talang, representerat Sverige i trolleri-VM och headhuntats till programmet "Penn & Teller: Fool Us!". 

Nu sätter duon upp showen "Hokus Pokus Motherfuckers", som hade premiär den 6 februari, på Berns. Showen, som gjort tillsammans med bland annat hans Marklund, Henrik Schyffert och Morgan Alling ska enligt duon vara deras mest storslagna hitills. 

► LÄS MER: Steve Angello: "Jag gillar melankolin"
 

– Det är en ny typ av trollerishow. Vi började skriva showen för 1,5 år sedan tillsammans med Henrik Schyffert, Morgan Alling och Hans Marklund och det har varit ganska grymt att det har fått ta lite tid. Och vi har gjort en show som vi kommer vara väldigt nöjda med från premiär, säger Jonas.

– Men trots att man börjar tidigt kommer det bli tajt på slutet, säger Peter.

Showen är väldigt starstudded, hur har det varit att jobba med till exempel Henrik Schyffert?

– Det har varit jättebra. Det har fungerat skitbra. Det är många som tror att till exempel Henrik har skrivit en massa skämt till föreställningen, men det är inte det vi använt honom till. Vi har använt honom för hans dramaturgiska egenskaper, han är extremt duktig på att hitta bågar och sammanhängande bitar och att se helheten, säger Peter.

– Både Henrik och Morgan har ju stor erfarenhet av att göra egna föreställningar, och Hans Marklund är ju Sveriges kanske mest erfarna show- och tv-regissör. De är grymma allihopa, säger Jonas.

Hur skiljer den sig från tidigare shower?

– Den är mycket större. Vi bygger ut Berns scen så att den blir dubbelt så stor och då får den  precis plats, säger Jonas.

– Fast det får den inte egentligen, vi tvingar in den, säger Peter.

Det är många som vill trolla och det är många som tränar på det, hur gör man för att sticka ut inom branschen?

– Man jobbar hårt och länge med sin egen grej och gör sin egen grej. Man skapar eget material och sedan handlar det också om att försöka göra trolleriet angeläget, säger Peter.

– Och kanske allra viktigast är att man på riktigt vågar följa sina drömmar och inte bara pratar om det. Alla har drömmar, det är inte unikt. Men att man på riktigt gör det, att man lägger ned tid nu och inte om två år. Då kan man bli grym på nästan allting, säger Jonas.

Ni använder ju er mycket av prylar i era shower, var hittar ni alla grejor?

– Vi är ganska noggranna med att vi försöker att inte trolla med torllerigrejor, så egentligen handlar det om det. Det är också väldigt schysst att inte jobba med någonting, utan enbart en person eller papper och penna eller en lånad klocka. När vi började planera den här showen var det första vi gjorde att förbjuda alla lådor. Det är en egen genre men vi är inte särskilt intresserade av det.

Hokus Pokus Motherfuckers sätts upp på Berns och spelas fram till slutet av april.

► LÄS MER: Svensk tog brons i magi-VM

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje