Bubba hade metamfetamin och heroin i blodet när han hittades, se vänstra bilden. Nu är han ren och har fått en ny familj.
Bubba hade metamfetamin och heroin i blodet när han hittades, se vänstra bilden. Nu är han ren och har fått en ny familj.

Hunden Bubba hittades drogpåverkad i ett motellrum i Kalifornien, USA. Efter fyra månaders rehabilitering kan hans liv börja om. Han är nu drogfri och flyttade under onsdagen till ett nytt hem.

Det var tidigare i år som den lilla terrierkorsningen Bubba hittades i samband med att polisen i kaliforniska Tustin i USA larmades till ett motellrum. 

I rummet fanns inte bara en drogpåverkad man, utan även den då åtta veckor gamla valpen Bubba som var synbart narkotikapåverkad, han kunde inte fokusera med blicken och rapporterades vara ”slö”. Hans öde skapade rubriker världen över.

LÄS MER: Man misstänkt för djurplågeri – hunden Bubba
 var hög på droger


Bubba togs direkt om hand av ett djurskyddscenter i Orange County. Där visade tester att han var hög på metamfetamin och heroin.  Han fick direkt vård och visade tecken på förbättring på en gång. Nu, fyra månader senare, när testerna visat att är Bubba drogfri är han redo för en nystart i livet, rapporterar lokaltidningen Orange County Register.

Djurskyddscentret sökte efter en kärleksfull familj som älskar djur. 
Och deras önskan gick snabbt i uppfyllelse.

Ett par, som vill vara anonyma, ville adoptera honom.
 – De var ett verkligt trevligt par och de berättade för oss att Bubba skulle få en syster. Bubba klickade med dem direkt, säger Katie Ingram vice vd för djurskyddscentret till Orange County Register.

I går eftermiddags vid 16-tiden, lokal tid, godkändes paret och Bubba fick följa med dem hem. 

– Det känns meningsfullt att de har möjlighet att hjälpa honom på grund av hans tuffa start i livet. Vi är glada att de kommer att kunna vara hemma en del. Han förtjänar det, säger Katie Ingram. 

 LÄS MER: Misshandlad hund skrek i skräck vid beröring – nu mår han bättre 

 
TT/AP/Mark Rightmire

Nu mår Bubba bra och är drogfri. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur