Bubba Watson fick inget wildcard till Ryder Cup. Arkivbild.
Bubba Watson fick inget wildcard till Ryder Cup. Arkivbild.

Världssjuan Bubba Watson ställdes utanför då USA:s Ryder Cup-kapten Davis Love delade ut tre wildcards till Rickie Fowler, Matt Kuchar och J B Holmes på måndagen.

Love sparar det fjärde och sista egna valet till den prestigefyllda golfmatchen mot Europa till dess att PGA-slutspelet Fedex Cup är färdigspelat i Atlanta den 25 september – men klargjorde att inte ens en toppinsats av Bubba Watson garanterar honom en plats bland de tolv i Ryder Cup-laget.

– Jag tar ut den siste baserat på vad som är bäst för vårt lag, inte vem som har lägst score i den sista turneringen, sade Love vid en presskonferens.

Fowler, 9:a i världen, Kuchar, 17:e, och Holmes, 21:a, är alla sämre rankade än Watson.

Fowler var med i Ryder Cup även 2010 och 2014. Kuchar har varit med i de tre senaste upplagorna och Holmes var med 2008, senaste gången som USA vann.

De åtta som redan är klara är Dustin Johnson, Jordan Spieth, Phil Mickelson, Patrick Reed, Jimmy Walker, Brooks Koepka, Brandt Snedeker och Zach Johnson.

USA ska försöka bryta Europas dominans i Ryder Cup på Hazeltine National i Chaska, Minnesota, 30 september-2 oktober. Europa har vunnit de tre senaste tävlingarna och åtta av de tio senaste gångerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset