På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal.
På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal.

Utan att nämna dem vid namn kritiserade KD-ledaren Ebba Busch Thor skarpt allianskollegorna C och L i sitt hösttal. ”För mig är det obegripligt att man kan avstå från att rösta för den politik som man anser skulle göra vårt land bättre”, sa hon.

På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal på KD:s partifullmäktige i Stockholm. Hon fokuserade på regeringsbildningen och kommenterade Centerns och Liberalernas öppning till Stefan Löfven.

– Jag menar på att kristdemokrater, liberaler och konservativa har mest att tjäna på att samarbeta med varandra, sa hon.

LÄS MER: Busch Thor (KD): ”Handlar inte om Annie Lööf”

Gav en känga till C och L

Busch Thor gav en känga till Centern och Liberalerna. Hon sa sig förstå att deras argument om att det handlar om värderingar i valet att vägra SD inflytande över en borgerlig regerings politik men menade att det i praktiken gör att Socialdemokraterna får större inflytande.

– För mig är det obegripligt att man kan avstå från att rösta för den politik som man anser skulle göra vårt land bättre. Enbart för att det finns andra partier som röstar likadant, sa Busch Thor och påpekade att KD inte vill förhandla med SD men inte har emot att SD röstar för deras politik.

LÄS MER: Björklunds (L) krav: S behöver göra rejäl högersväng

”Kom hem till Alliansen”

Hon vädjade sedan:

– Centerpartiet och Liberalerna har i veckan sagt att deras främsta politiska prioritering är borgerlig ekonomisk politik. Det är inom detta område som de ställer krav på Löfven. Här finns en vidöppen famn. Kom hem till Alliansen! Vi är redo att presentera en gemensam borgerlig budgetreservation.

– Vill man ha en borgerlig politik då ska man rösta för en borgerlig statsminister.

LÄS MER: Lööfs kravlista – detta krävs för att Centern ska släppa fram Löfven

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset