Republikanernas presidentkandidat Donald Trump med sin fru Melania Trump. Arkivbild.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump med sin fru Melania Trump. Arkivbild.

Programledaren Billy Bush lämnar tv-showen "Today" efter uppståndelsen kring inspelningarna med Donald Trump. Samtidigt skyller presidentkandidatens fru Melania Trump makens skandaler på medier.

Trots en rad anklagelser om sexuella övergrepp och den besvärande inspelningen där Donald Trump skryter om hur han tvingar sig på kvinnor, framhärdar hustrun Melania Trump att det rör sig om "pojksnack" och att hennes man "eggats" att "säga smutsiga och dåliga saker" på bandet från 2005.

– Det var därför jag var förvånad. Jag sa att jag inte känner den personen som skulle prata på det viset, och att han skulle säga sådant, säger hon i intervjun med CNN.

Hållit låg profil

Melania Trump har hittills hållit en låg profil under kampanjen, som hon uppger har varit svår för maken eftersom han är en tidigare dokusåpastjärna och har varit med i "så många program, så många inspelningar" genom åren. Hon antyder även att någon slags konspiration försöker underminera Donald Trumps kandidatur och att "vänstermedier" ger sig på honom eftersom de, enligt henne, vill påverka hur det amerikanska folket röstar.

– Jag blev inte överraskad när inspelningen läckte. Varför efter så många år? Varför tre veckor före valet? säger Melania Trump.

Får gå

Programledaren Billy Bush – som 2005 arbetade på "Access Hollywood" och är en av dem som hörs på bandet och hejar på Trump när denne pratar nedsättande om kvinnor – lämnar i sin tur sitt nuvarande jobb på tv-programmet "Today". Det framgick på måndagen av ett internt meddelande till anställda på tv-kanalen NBC, i vilket han beskrivs som en uppskattad medarbetare och kanalen önskar honom lycka till i framtiden.

45-årige Bush har varit avstängd från showen sedan inspelningen nyligen spreds världen över. Billy Bush har tidigare sagt att han är "generad och skäms" över vad som hörs på bandet. I ett nytt uttalande tackar han vänner, familj och kollegor för allt stöd.

Richard Shotwell/ AP
Billy Bush. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset