Ingen uppges ha skadats allvarligt när bussen exploderade.
Ingen uppges ha skadats allvarligt när bussen exploderade.

En buss fattade eld och exploderade mitt i centrala Rom, på tisdagen. Alla passagerare klarade sig mirakulöst ur händelsen – som är den nionde bara i år, i Rom.

Det var chauffören själv som märkte att det var något fel på bussen, och bestämde sig för att evakuera alla ombord. Det rapporterar den italienska tidningen Corriere della Sera. Samtliga passagerare och chauffören hann därför ta sig ut ur bussen innan någon hann skadas allvarligt i händelsen. En flicka uppges dock ha fått brännskador på armen.

Händelsen är den nionde i Rom, bara i år. Under 2017 eldskadades eller förstördes ett 20-tal bussar i staden.

LÄS MER: Buss fattade eld – 52 uzbeker dog

Bussen som exploderade på tisdagen körde en av de mest populära linjerna för både Rom-invånare och turister, och bussen hade varit i tjänst i femton år.

Anledningen till att bussarna fattar eld på detta sätt, tros vara att de är gamla och dåligt underhållna. Enligt en internrapport från företaget Atac – som sköter stadens kollektivtrafik – är 36 procent av företagets bussar samt hälften av alla spårvagnar i så dåligt skicka att de inte ens går att köra.

Efter dagens händelse betonar företaget att de intensifierat åtgärderna för att minimera brandrisken på bussarna.

LÄS MER: Man död i explosion vid t-banestation

”De åtgärder som vidtagits har gjort det möjligt att minska fallen av bränder med cirka 25 procent under det första kvartalet 2018 jämfört med samma period 2017”, säger företaget i ett uttalande, enigt italienska Leggo.

I samma rapport framgår det att budgeten för nya resurser är otillräckliga då företaget har över 13 miljarder kronor i skulder.  År 2016 överskred den genomsnittliga åldern för bussar i omlopp elva år, och spårvagnen med 32,5 år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset