Bussen ska enligt vittnesuppgifter ha kört in i flera bilar i hög fart innan den störtade ned för en bro och landade på ett järnvägsspår flera meter nedanför.
Bussen ska enligt vittnesuppgifter ha kört in i flera bilar i hög fart innan den störtade ned för en bro och landade på ett järnvägsspår flera meter nedanför.

Den buss som under fredagen kraschade ned för en bro, där fyra personer omkom, utgick från Kalix i norra Sverige. Tre av de döda hade svenskt medborgarskap.

22 personer fanns ombord på bussen, som utgick från Kalix och var på väg mot ett spa-hotell i finska Kuopio.

Olyckan inträffade under fredagseftermiddagen strax utanför Kuopio, då bussen av oklar anledning körde igenom ett vägräcke på en bro, och störtade 7-10 meter ned på ett järnvägsspår.

Tre kvinnor och en man omkom i olyckan, och fyra personer fick allvarliga skador. Två av kvinnorna hade svensk medborgarskap, och mannen dubbelt medborgarskap, uppger finsk polis, enligt TT.

LÄS MER: Buss exploderade mitt i centrala Rom – nionde händelsen i år

Med anledning av olyckan valde Kalix kommun att hålla en presskonferens under lördagen.

– Det är oerhört tragiskt, och våra tankar finns hos de drabbade och deras anhöriga, sade Tommy Nilsson (S), kommunalråd i Kalix kommun, under presskonferensen, rapporterar SR.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan, och en haveriutredning har nu inletts.

– Utredarna kollar på om det till exempel varit förarens uppträdande, hälsotillstånd eller trafiksituationen som orsakat olyckan. Men det kan dröja flera veckor innan det är fastställt, säger kriminalinspektör Minna Immonen, till TT.

LÄS MER: Svensk busskrasch i Tyskland – flera skadade

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset