Busstrafik genom Kronogården stoppades på kvällen. Arkivbild.
Busstrafik genom Kronogården stoppades på kvällen. Arkivbild.

Busstrafiken i stadsdelen Kronogården i Trollhättan stoppas delvis efter onsdagens oroligheter med stenkastning. Ingen misstänkt har gripits för skadegörelsen enligt polisen.

Oron i Kronogården har pågått under två kvällar och nätter. Minst ett 30-tal ungdomar, flera av dem maskerade, har kastat sten och knallskott mot polisbilar, bärgare och väktarfordon. Eldar har tänts, busskurer och bildäck har skurits sönder, och på onsdagen krossades rutor på två bussar.

Som en följd av detta beslöt bolaget Nobina, som sköter den lokala busstrafiken, att lägga om en linje genom Kronogården på torsdagskvällen så att flera hållplatser inte trafikeras.

Polisen i Trollhättan beskriver situationen som "hanterbar".

– Vi vill inte agera så att problemen eskalerar. Vi griper in om det är fara för livet, säger Johan Strand, operativ chef för polisen i Trollhättan, till tidningen TTELA.

Han påpekar att större polisresurser snabbt kan sättas in om det behövs.

Enligt uppgift till TTELA startade oroligheterna efter ett polistillslag i tisdags, men polisen hävdar att man inte gjort något utöver det normala.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats. Polisen i Västra Götaland uppger för TT att händelserna tills vidare utreds som skadegörelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset