Misshandeln inleds när busschauffören ber mannen att stiga av bussen, och avslutas med att mannen svingar en påse med ölflaskor i den blödande chaufförens huvud.
Misshandeln inleds när busschauffören ber mannen att stiga av bussen, och avslutas med att mannen svingar en påse med ölflaskor i den blödande chaufförens huvud.

Busschauffören bad passageraren kliva av bussen vid slutstationen. Då blev han svårt misshandlad – bland annat med en påse med ölflaskor.

Det var på eftermiddagen den 9 april som buss 152 nådde sin slutstation i Solna centrum. Passagerarna kliver av en efter en – men en man sitter kvar. Mannen hade under bussfärden suttit och druckit öl, visar övervakningskamerorna. Ikväll visas videoupptagningen från bussen i TV4:s Brottsplats Sverige.

– Busschauffören går fram till passageraren och ber honom att stiga av bussen. Men det gör han inte utan hoppar istället på den stackars chauffören, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till Brottsplats Sverige.

Chauffören blir sedan slagen med knytnäveslag i en utdragen misshandel och börjar att blöda kraftigt från ansiktet. Passageraren tar sedan tag i busschauffören och leder honom till förarsätet där misshandeln fortsätter.

Efter att han svingat en påse med ölflaskor i huvudet på chauffören plockar han upp en öl som hamnat på golvet och lämnar platsen.

– Det här är illa, man ska inte behöva bli utsatt för brott på sitt jobb, säger Carina Skagerlind.

Mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman och är fortfarande på fri fot.

LÄS MER: Busschauffören tvingades tvärnita – blev misshandlad av mamma

LÄS MER: Här fångas "tomterånare" på film

LÄS MER: Deras mamma ingrep mot mördaren – dog av sina skador

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset