Busschauffören ska bland annat sagt "jag hatar era jävla svin" till den misshandlade mannen för att sedan knäa och slå honom i huvudet.
Busschauffören ska bland annat sagt "jag hatar era jävla svin" till den misshandlade mannen för att sedan knäa och slå honom i huvudet.

Den busschaufför som ska ha misshandlat en passagerare på en buss på Öland kommer få sin motanmäld nedlagd. Detta eftersom det inte finns några bevis som styrker att busschauffören också skulle ha blivit misshandlad, enligt polisen.

Det var den 19 juli en chaufför på bussen från Grankullavik på Öland ska ha misshandlat en asylsökande passagare. Chauffören kom att polisanmälas, och gjorde sedan en egen polisanmälan eftersom han fått en fraktur i handen.

► LÄS MER: Busschaufför som misshandlade asylsökande får sparken


Busschauffören väntas dock få sin motanmälan om våld mot tjänsteman nedlagd, uppger polisen för P4 Kalmar.

– Det finns ingen bevisning på att den gärningen har inträffat. Enligt anmälan fick han en skada på armen men det har inte gått att fastställa hur skadan har uppkommit, säger Anna Wirblad, gruppchef för utredningen, till SVT Småland.

En video har visat hur busschauffören slår en asylsökande man, efter att den senare tagit en bild på honom. Händelsen inträffade i mitten av juli.

Utredningen kring anmälan mot busschauffören är i sitt slutskede och kommer inom den närmaste tiden att redovisas för en åklagare, rapporterar radiokanalen.

Bussbolaget Nobina har avskedat busschauffören efter en internutredning.

► LÄS MER: Misshandlande chaufför togs ur tjänst 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott