Bussens kamera fångade de två pojkarna på film innan den ene klev på bussen för en skräckfärd.
Bussens kamera fångade de två pojkarna på film innan den ene klev på bussen för en skräckfärd.

Busschauffören vägrade släppa av den 14-åriga pojken. Först efter 15 kilometer genom Stockholm stannade chauffören. Hans förklaring – ”hjärnsläpp”. Nu har han åtalats för olaga frihetsberövande.

En 14-årig pojke och hans kamrat befann sig vid en busshållplats i Haninge kommun i början av november. En buss, som ej var i trafik, stannade till. Pojken har berättat hur chauffören sade någonting och pojken klev då på bussen för att höra bättre. Då stängde chauffören dörren. ”Så körde han iväg så sa jag såhär flera gånger såhär släpp av mej, det är inte ens okej det du gör det är ju typ kidnappning eller vad det är”, har pojken berättat för polisen.

Under färden ska pojken flera gånger ha sagt till chauffören att stanna bussen. Först efter 15 kilometer, vid Gullmarsplan i södra Stockholm, stannade chauffören. Pojken tog därefter en annan buss tillbaka.

LÄS MER: Här hotar Max-anställd att kasta praoeleven genom fönstret

Chauffören, en man i 50-årsåldern, åtalades för olaga frihetsberövande, mindre grovt brott. I förhör erkänner han att han körde iväg med pojken, men menar att han saknade uppsåt.

Ur polisens förhör med busschauffören.

Förhörsledaren: Men du, vad tänkte du när du åkte iväg med killen?

Busschauffören: Jag tänkte inte alls. Jag måste ha fått hjärnsläpp. Stressen som bussförare, man måste hinna från ett ställe till ett annat för att starta en ny tur.

Förhörsledare: Den där killen blev rädd.

Busschauffören: Det är fullt förståeligt. Vem skulle inte blivit det i den åldern.

Pojken vill att busschauffören betalar skadestånd om 16 000 kronor. Rättegången hålls i veckan.

LÄS MER: 3 saker du gör som busschauffören stör sig på

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset