Bröstbakelserna som under helgen väckt uppmärksamhet både i sociala medier och i den aktuella butiken i södra Stockholm.
Bröstbakelserna som under helgen väckt uppmärksamhet både i sociala medier och i den aktuella butiken i södra Stockholm.

En Ica-butik i södra Stockholm bröstar upp till förmån för Rosa bandet – genom att sälja rosa bröstbakelser och skänka en del av intäkterna till Cancerfonden.

”Hjälp oss att hjälpa! Köp en mumsig bakelse och gör en god gärning”, skriver Ica Maxi i Botkyrka intill en bild på en kyl fylld med bröstbakelser publcerats på butikens Facebook-sida.

Inlägget, som lades upp i torsdags och som Nyheter24 var först att skriva om, har de senaste dagarna uppmärksammats i sociala medier. Kunder i Stockholmsområdet uppges till och med ha tagit omvägar för att inhandla den uppnosiga bakelsen.

► LÄS MER: Stora skillnader i bröstcancervården – kvinnor förlorar bröst i onödan

Idén till de ljusrosa gräddtårtorna kläcktes av butikschefen Frida Hamrin, som berättar för Metro att hon lanserade dem redan för något år sedan när hon jobbade i en annan butik.

– Vi vill dra vårt strå till stacken och hjälpa till vi också. Ica har ju många andra varor också där en del av pengarna skänks, men det är kul att kunna göra något extra.

Bröstbakelserna har funnits till försäljning sedan i fredags och kommer att finnas i butik hela den rosa oktobermånaden ut.

– Det har så klart varit populärt, det är knappt så att de hinner med att göra dem innan de säljer slut. Det är väl just det att de sticker ut och är lite annorlunda mot en vanlig bakelse, säger Hamrin.

► LÄS MER: Christian, 8, sparade håret i två år – för att hjälpa cancersjuka barn

De säljs i par och kostar 45 kronor, varav 15 kronor skänks till Cancerfonden.

"Varför inte skänka allt?", har en person kommenterat under butikens Facebook-inlägg. Frida Hamrin säger att man självklart vill hjälpa så mycket man kan, men att det är svårt att ge allt.

– Vi hjälper många andra också. Vi har gett pengar till flyktingarna och sponsrar olika ungdomslag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset