Huset på Calypso Drive i Rowlett, Texas, skulle byggas upp igen efter en tornado – om det inte vore för rivingsfirman som menar att Google visade fel adress och tog ner hela huset.
Huset på Calypso Drive i Rowlett, Texas, skulle byggas upp igen efter en tornado – om det inte vore för rivingsfirman som menar att Google visade fel adress och tog ner hela huset.

Husägarna väntade på att få återställa sitt hus efter en tornado i julas. Men då revs det – av en rivningsfirma som hade tagit fel adress. Firman skyller nu på Googles kartfunktion.

Parhuset på Calypso Drive 7601 och 7603 i Rowlett utanför Dallas, Texas fick stora skador i samband med en tornado i julas. Ägaren av ena halvan Lindsay Diaz väntade på att få ut ersättningen på sina försäkringar för att bygga upp husen igen, rapporterar bland annat ABC News lokalkanal WFAA

LÄS MER: Minst 34 döda i julstormar i USA 


Något som inte kommer att ske. 
I tisdags fick Lindsay Diaz ett samtal från grannfrun som berättade att parhuset var borta. 

– Jag körde dit och – ja visst – det var borta. Det finns ingenting kvar, säger Lindsay Diaz till WFAA. 

Rivningsfirman hade tillstånd att riva ett hus på 7601 Cousteau Drive. Till WFAA medger byggfirmans vd:n att de gjorde fel när de skulle riva hus, men att de insåg sitt misstag och fortsatte till rätt hus. Vd:n uppger att det ”inte är en stor grej”. 

LÄS MER: Skypegrundaren blåst på miljoner – köpte fuskbygge 

Rowletts kommunchef Brian Funderburk ser det inte så: 

– Jag tycker att det är en stor grej. Husägarna var i en process när de försökte komma fram till vad som skulle krävas för att återställa deras hus och nu ser de ut att få bygga nytt i stället, säger han till tv-kanalen. 

Lite senare sms:ade en anställd på rivningsfirman skärmdumpar från Google map som visar att pilen på kartan för 7601 Cousteau Drive är placerad på parhuset på Calypso street. När Metro googlar upp kvarteren kommer ”7601 Cousteau Drive” upp som förslag när vi klickar på huset på Calypso street. 

– Det känns som att jag är längre i från att flytta in i mitt hus igen i dag än vad jag gjorde när tornadon träffade det, säger Lindsay Diaz till WFAA. 
 

LÄS MER: Mannen rev familjens hus – utan att berätta för frun 

 

Så här ser det ut i Google. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset