Filip Hammar får svidande kritik av Calle Schulman efter hans uppmärksammade Twitter-inlägg.
Filip Hammar får svidande kritik av Calle Schulman efter hans uppmärksammade Twitter-inlägg.

Här är Calle Schulmans hårda kritik mot Filip Hammar efter det uppmärksammade twitter-inlägget.

I lördags, på prins Carl Philip och Sofias bröllopsdag, tillägnade tv-profilen Filip Hammars ett par hårda ord till paret på Twitter: "Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity", skrev han.

Sofia Hellqvist har arbetat med organisationen Project Playground, som har haft som syfte att hjälpa barn och ungdomar i Sydafrika att få en meningsfull fritid efter skolan. Twitter-inlägget har upprört många på sociala medier och har bland annat kritiserats av advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg.

"Att på unga människors bröllopsdag göra ett sådant uttalande kan bara betecknas som svinaktigt", skriver hon på Twitter, rapporterar Aftonbladet.

Nu går även mediapersonligheten Calle Schulman till attack mot Filip Hammars hårda ton. Han beskyller honom för att vara full av hat och kallar honom för ett ”jävla vrak”. I ett inlägg på Facebook skriver han bland annat:

”Den här åsikten vittnar om en djupt trasig person med lagrade mängder hat i kroppen. Filip tycker vad han vill om kungahuset såklart. Men när han alltså önskar att oskyldiga barn och ungdomar i kåkstäder i Sydafrika ska tappa sin samlingspunkt och därmed sin framtidstro då vill jag bara säga en sak till dig Filip Hammar: Jag har förstått att du mår dåligt och att du gråter ofta. Du berättar ofta om det i dina program.

Och jag tyckte nog synd om dig. För jag vet att du är rik och lever väldigt flott och köper skjortor för tre tusen men att det inte gör lycka åt varken dig eller någon annan.

Men när du önskar olycka åt projektet jag älskar så mycket så tappar jag varenda uns av respekt för dig. Jag har haft dig som idol. Har velat bli som du. Älskat din briljans. Inget av det där är kvar. Det skiter du i såklart. Men du behöver ta tillbaka det där. Och be om ursäkt….. Det här var kritik mot - jag skulle skriva "de svagaste". Men det stämmer ju inte. För de är alla jävligt mycket starkare och bättre människor än du, ditt jävla vrak.”

Metro har sökt Filip Hammar och Calle Schulman för en kommentar. 

Det går inte att komma ifrån. Hur mycket alla imponerade mediapolare och "kändisar" än håller käft. Ingen vågar ju bli...

Posted by Calle Schulman on den 15 juni 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset