Vem äter varmkorv med kniv och gaffel? Det frågar sig Storbritannien efter att David Camerons försök att bonda med vanliga britter har gått åt pipan.

 

Den brittiska premiärministern har haft brottats med att skaka av sig sin internatskoleimage under åren. När han nu i påskas skulle visa upp en folklig image hade en grill-lunch med den vanliga familjen Dochertys i Dorset bokats in. ”Ett av 22 miljoner hushåll som fått nytta av dagens skatt- och bidragsförändringar”, var budskapet som basunerades ut på Camerons officiella Twitterkonto. 

Men en detalj i ministerns bordsskick stal hela showen. På bilder från grillningen, bland annat den ovan som lades ut på Camerons Twitter, syns hur han äter en grillad korv – med kniv och gaffel. 

Nätet har exploderat med kommentarer om Camerons sätt att äta korv och vissa tror på allvar att det kan komma att avgöra valet senare i år. 

”Vilken typ av monster äter varmkorv med kniv och gaffel?”, skriver en kommentator på Twitter till Sky News artikel. 

Med tanke på hur Labour-ledaren Ed Milliband hånades i media för hur han såg ut när han kalasade på en baconmacka med händerna är det lätt att föreställa sig hur Camerons folk tänkte, men bilden av Cameron som äter varmkorv med kniv och gaffel är ändå en pr-katastrof. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset