För fem månader sedan gick Camillas mamma bort i en aggressiv cancersjukdom. Kort därefter meddelade Ikano Bostad att hon inte längre hade rätt att bo kvar i deras lägenhet.
För fem månader sedan gick Camillas mamma bort i en aggressiv cancersjukdom. Kort därefter meddelade Ikano Bostad att hon inte längre hade rätt att bo kvar i deras lägenhet.

Camilla Jara, 24, blev bostadslös efter att hennes mamma Maria dog i cancer. Ikano Bostad ville att hon skulle lämna lägenheten – som hon växt upp i. Efter att Metro uppmärksammat Camillas historia, har Ikano valt att ge henne ett nytt boende. – Jag är så obeskrivligt tacksam, säger hon.

Privat
Camilla tillsammans med mamma Maria på studenten. 

Metro har tidigare skrivit om Camilla som riskerade att bli utan ett hem efter att hennes mamma gått bort. Anledningen: Camilla hade missat att skriva sig på hemadressen eftersom hon bland annat pluggat i Norge och Umeå under studietiden. Därför menade Ikano att hon inte längre hade rätt att bo kvar i lägenheten i Högdalen i Stockholm.

– Hade jag vetat att jag därmed sagt upp mina rättigheter hade jag aldrig gjort det. Jag kan inte bygga upp min framtid om jag inte har någonstans att bo, sa Camilla tidigare till Metro.

Ikano ifrågasatte även hennes förmåga att betala hyran på 7 500 kronor, trots att hon skaffat sig tre olika jobb.

– Jag har lagt studierna åt sidan och jobbar på ett stödboende, en restaurang och går nu en utbildning för ett jobb på SJ. Jag försöker pussla ihop det så gott som det går för att överleva, berättade Camilla.

Kontraktet löpte ut 1 april och Ikano meddelade då att de inte hade några planer på att erbjuda henne någon annan bostad. Att överklaga beslutet hos Hyresnämnden verkade vara Camillas sista alternativ. Efter att Metro uppmärksammat hennes historia har Ikano Bostad ändrat sig och i onsdags kom det glädjande beskedet.

– Ikano erbjöd mig en mindre och billigare hyreslägenhet efter pressen som ni satte. Det är en tvåa i Hagsätra som är jättefin och ligger nära den förra. Jag är så obeskrivligt tacksam säger Camilla och fortsätter:

– Trots att jag inte får bo kvar i min mammas lägenhet så får jag tak över huvudet, det är en otrolig lättnad. Nu kan jag påbörja mitt liv och kanske återuppta studierna igen.

Enligt Christian Mariager, Sverigechef på Ikano Bostad, har Camilla och Ikano hittat en lösning som båda parter är nöjda med.

– Vi har fått in nya underlag som gör att vi nu kunnat fatta ett beslut efter en ordentlig utredning. Vi är måna om att våra hyresgäster ska ha råd att betala hyra såväl som övriga levnadskostnader. Camilla kommer genom denna lösning fortsatt ha ett bra boende hos oss.

►LÄS MER: Anhar, 46, och hennes två barn blir bostadslösa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset