Här är bröstcancerdrabbade Aimees svar på flugan som går ut på att ha en colaflaska mellan brösten. ”Varför folk väljer att ta bilder på den kropp som bröstcancer förstör är obegripligt”.

Genom att hålla en colaflaska mellan brösten visar du ditt stöd för bröstcanceroffer, enligt Instagramflugan ”Hold a Coke Between Your Boobs Challenge”. Allt började som ett skämt, men det var många som inte alls förstod det och började ta efter utmaningen själva.  

Men de som drabbats av bröstcancer tycker inte att det är ett särskilt roligt ämne att skämta om. Aimee Fletcher drabbades av bröstcancer för ett år sedan och har fått operera bort båda brösten. Fletcher såg bröstutmaningen för första gången samma dag som hon var med och begravde en vän som dött i sjukdomen och kunde hålla sig för skratt.

Som svar till alla de som visat upp sina friska bröst lade hon själv upp en bild där hon håller en Pepsiflaska framför sina båda ärr efter bröstcanceroperationen. Det uppsträckta fingret skickar en signal om vad hon tycker om kampanjen. 

– Bröstcancer är inte roligt och sexigt. Behandlingen är fruktansvärd. Det är inte glamoröst och varför folk väljer att ta bilder på den kropp som bröstcancer förstör är obegripligt, säger hon till Buzzfeed News

Danny Frost, som är talangscout för nakenmodeller, var tillsammans med två modeller den som startade utmaningen. Den var tänkt som en drift med andra Instagramkampanjer till stöd för olika ändamål, men från flera håll har skämtet fått kritik för att vara smaklöst.

Om du verkligen vill stödja kampen mot cancer kan du behålla tröjan på, gå in på www.cancerfonden.se och lämna en gåva.

► LÄS MER: Nu kan bröstcancer upptäckas lättare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa