Rachel Pearline var själv cancerläkare som förra året drabbades av cancer. Sjukdomen gick inte att bota och Rachel blev allt sämre. I en video skickade hon ut sitt sista budskap – som alla kan ta till sig.

Rachel V. Pearline/Youtube

Rachel Pearline som hade obotlig cancer spelade in en sista hälsning till sina vänner. 

Rachel Pearline var onkolog och arbetade med patienter med cancer i New York i USA. För ett år sedan diagnosticerades hon med cancer i buken som hon behandlades för med strålbehandling och operation. Det såg länge hoppfullt ut, men cancern kom tillbaka. Och denna gången gick det inte att operera.

►LÄS MER: Dödssjuka Daniel fick se "Star Wars" i förväg – nu har han avlidit

Kostnaderna för alla behandlingar täder på hennes ekonomi och för att hon skulle få råd att kunna tillbringa sista tiden i livet hos sin familj i hemstaden St Louis startades en insamling och en öppen Facebooksida, Help Rachel. 

Viss om att hon snart skulle dö spelade Rachel in ett sista meddelande till alla hennes vänner, som hon la upp på facebooksidan.

Och budskapet är något som alla kan ta till sig. Hon bad sina vänner att upptäcka världen, att gå till simbassängen och sparka i vattnet och att le. "Det är en sådan härlig känsla när folk ler tillbaka". 

Rachel Pearline gick bort förra veckan. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset