Rose bröt ihop när hon fick beskedet.
Rose bröt ihop när hon fick beskedet.

12-åriga Rose McGrath har kämpat för att bli fri från cancern i flera år. Det har gjort att hon har missat en hel del lektioner. Nu meddelar skolan att hon relegeras.

Rose McGrath, från Battle Creek i USA, diagnostiserades med leukemi i augusti 2012, rapporterar WWMT.com.

De senaste åren har hon kämpat för att överleva och bli fri från cancern. Det har tagit på krafterna och har gjort att hon har missat många lektioner på St. Joseph Middle School.

Förra veckan fick familjen ett brev från skolan. Där meddelade skolledningen att Rose hade stängts av på grund av hög frånvaro och bristfälliga studieresultat.

– Jag gjorde ingenting fel, men de gjorde sig ändå av med mig, säger 12-åriga Rose till WWMT.com.

Enligt nyhetskanalen är hon väldigt ledsen efter beskedet. Skolan var en viktig plats för Rose.

– När jag är hemma är jag sjuk och mår dåligt, ingen annan har det så. Men när jag är i skolan känner jag mig som vem som helst, säger hon.

I brevet stod det att skolan hade försökte göra det möjligt för Rose att fortsätta i skolan genom att göra förändringar för henne så att det inte skulle bli så tufft.

– Till slut kom vi till en punkt där vi kände att vi verkligen behövde hjälpa Rose genom att se till så att hon får det stöd hon behöver för att kunna lära sig, säger skolrepresentanten John Fleckenstein till WWMT.com.

Hennes föräldrar tycker dock inte att skolan gjorde rätt. De har lämnat in ett klagomål till Office for Civil Rights, byrån för medborgerliga rättigheter, som de väntar på svar ifrån.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset