Plantorna har hunnit växa sig stora innan någon rapporterade. Bilden är en arkivbild.
Plantorna har hunnit växa sig stora innan någon rapporterade. Bilden är en arkivbild.

Malmö kommun har fått en egen hampaodling. Men det är ingen som vill känna sig vid den.

Det var efter att en förbipasserande skickat in ett tips till kommunen då man kunde konstatera att plantan i blomkrukan på Friisgatan i Malmö var en cannabisplanta, rapporterar Sydsvenskan.

Det är en cannabisplanta. Ibland händer det att det växer upp plantor från fågelfröblandningar, men i detta fallet kan man misstänka en piratplantering, säger Jonatan Leo vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp till Sydsvenskan.

LÄS MER: Kanada legaliserar cannabis

Friisgatan är en gågatan mellan april och september i år. För att hindra att bilar kör på gatan har man placerat ut stora blomkrukor där kommunen skulle plantera blommor. Cannabisplantorna hann växa sig stora innan någon larmade.

– Nej det är först nu vi får höra talas om det. Det är självfallet inte något som kommunen har planterat, säger Linda Herkel som är presskommunikatör på Malmö kommun till Sydsvenskan.

Fakta: Cannabis

Cannabis, även känt som marijuana i växtform och hasch i kådform, är en psykoaktiv produkt som utvinns ur olika varianter av hampa. Substansen som ger ruskänslan kallas THC (tetrahydrocannabinol). I Sverige klassas cannabis som en drog och är olagligt.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om cannabis