Carina Berg leder årets Barncancergala. Pressbild.
Carina Berg leder årets Barncancergala. Pressbild.

Carina Berg bjuder på en galakväll fylld med skratt och gråt när svensk humor hyllas samtidigt som kampen mot barncancer sätts i fokus.

Hon syns ständigt i Kanal 5 och har gjort succé med program som "Bergs bärbara talkshow", "Berg & Meltzer" och "Ett jobb för Berg". Nyligen fick hon det ärofyllda uppdraget att leda Kristallen-galan och hon tvekade inte en sekund när hon blev tillfrågad att leda "Barncancergalan – Det svenska humorpriset" direkt från Berns i Stockholm.

– Jag blev så himla glad. Det är så härligt att få vara med och samla in pengar till något så otroligt meningsfullt som Barncancerfonden, det är så tydligt att det gör skillnad, säger Carina Berg.

Flankerad av sin sidekick Keyyo (Kristina Petrushina) ska hon dela ut inte mindre än sju bronsstatyetter i form av Gösta Ekmans Papphammar till de främsta personerna och prestationerna inom svensk humor. Bland de nominerade finns bland andra Nour El Refai, Kristoffer Appelquist och Malin Cederbladh. Och som vanligt är det lite speciellt med direktsändning.

– Det är något kittlande med att sända live. Det är väldigt roligt men samtidigt är jag livrädd. Jag litar inte riktigt på mig själv, säger Carina Berg och skrattar.

Galan sänds i Kanal 5 den 3 oktober.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset