Carina Nilsson, 45, är en av huvudpersonerna på välgörenhetsgalan "Tillsammans mot cancer" i kväll.
Carina Nilsson, 45, är en av huvudpersonerna på välgörenhetsgalan "Tillsammans mot cancer" i kväll.

På ”Tillsammans mot cancer”-galan kommer hon att stå i centrum. Dagen efter får hon läkarbesked om sin egen, obotliga bröstcancer. ”Det är väldigt nervöst”, säger Carina Nilsson.

Carina Nilsson, 45, har redan fått sin dödsdom – en obotlig bröstcancer. I kväll är hon en av huvudpersonerna på välgörenhetsgalan ”Tillsammans mot cancer”, i TV4. Dagen efter ska hon få besked från sin läkare om hur hennes cancer utvecklats.

– Jag var väldigt sjuk i december. Det var en dryg månad där jag mådde väldigt dåligt och jag fick inte i mig mat över huvud taget. Jag fick ha näringsdropp på nätterna, det var tufft att inte veta vad det beror på, berättar hon.

– Jag har varit tvungen att öka mina mediciner för att få tillbaka aptiten och eftersom jag mått så dåligt har jag inte kunnat ta några cellgifter. Det känns som man låter cancern få fritt spelrum. Så det känns lite nervöst. Men jag ska få svar på cancermarkörer, som det kallas, om man kan se att det växer någonting i kroppen som man inte ser på röntgen.

LÄS MER: Cancer i siffror

I höstas berättade Carina för Metro om sin sjukdom, den fest hon hade när hon fyllde år och hur hon sedan skulle planera för sin begravning.

– Det värsta är att veta att jag inte kommer att leva för att få vara med mina barn, att jag kommer lämna dem i förtid. Jag har varit väldigt öppen med dem sedan återfallet. De vet att jag har begränsad tid kvar, sa hon då.

Som make up-artist, bland annat för TV4, har Carina Nilsson jobbat med galan ”Tillsammans mot cancer” flera gånger förut. Hon beskriver det som årets höjdpunkt. Men i år blir det speciellt, eftersom hon inte ska jobba.

– Det är extremt känsloladdat. Nu när jag står som en av huvudpersonerna och mina kollegor också ska jobba med kvällen. Det är extra mycket känslor både från produktionsbolagets sida och från min sida.

LÄS MER: Psykologen: Så kan du hantera ett cancerbesked

Hon hoppas att galan ska bli lika framgångssrik som förut, och insamlingen lyckas sätta nya rekord.

– Ja, jag hoppas så klart att vi slår rekord i månadsgivare. Det är det trygga intäkten, som hjälper mest med forskningsbidrag. Under varje år har det ökat och jag hoppas så klart på nytt rekord.

Fotnot: ”Tillsammans mot cancer” sänds på TV4 i kväll klockan 20.00 och är ett samarbete med Cancerfonden.

Om Carina

Namn. Carina Nilsson

Ålder. 45.

Yrke. Make up-artist.

Familj. Två barn, 14 och 16 år.

Diagnos. Trippelnegativ bröstcancer som spridit sig till skelett och benmärg. Den med diagnosticerad skelettcancer har i genomsnitt två år kvar att leva. Om det spridit sig till benmärgen ser prognosen sämre ut.

Hit kan du skänka pengar till cancerforskningen

Hos Cancerfonden kan du bli både månadsgivare och skänka enskilda gåvor. Bankgiro 901-9514. Gå in på Cancerfonden.se eller ring 020 – 59 59 59.

Även hos Barncancerfonden kan du bli månadsgivare eller skänka engångsbelopp. Skänk pengar via Barncancerfonden.se eller ring 020 – 90 20 90

LÄS MER: ”Jag hade fest för alla mina vänner – nu ska jag planera min begravning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Cancer Sjukvård