Carlsson: Alla artister är  bättre än ”Idol”-vinnarna Inför den sista gallringen tar juryn hjälp av gästdomare. Andreas Carlsson plockar in Swedish House Mafias Axel ”Axwell” Hedfors. – Jag vill så klart få med Sveriges framsida, det finns inga som är större än Swedish House Mafia nu. Axel är otroligt kunnig och ödmjuk, det var spännande att få med honom, säger Andreas Carlsson.
Carlsson: Alla artister är bättre än ”Idol”-vinnarna Inför den sista gallringen tar juryn hjälp av gästdomare. Andreas Carlsson plockar in Swedish House Mafias Axel ”Axwell” Hedfors. – Jag vill så klart få med Sveriges framsida, det finns inga som är större än Swedish House Mafia nu. Axel är otroligt kunnig och ödmjuk, det var spännande att få med honom, säger Andreas Carlsson.

På söndag är det premiär för svenska ”X factor” på TV 4. Programmets skapare Simon Cowell hoppas att Sverige blir nästa land som vaskar fram en stor stjärna. – Jag vågar påstå att samtliga artister som är med är bättre än alla som vunnit ”Idol”, säger jurymedlemmen Andreas Carlsson.

Musikproducenten och låtskrivaren Andreas Carlsson, 39, hoppar från jurystolen i ”Idol” till att sitta med i juryn i ”X factor”.

– Den stora skillnaden mot ”Idol” är att i ”X factor” blir juryn mentorer för de tävlande, säger han. 

Programformatet är skapat av britten Simon Cowell och har tagit fram artister som Jedward, One Direction, Leona Lewis, Olly Murs och Rebecca Ferguson. 

Andreas Carlsson berättar att Simon Cowell hoppas att Sverige blir nästa ”X factor”-land som hittar en artist som har ”det”. Och efter att själv ha tittat närmare på deltagarna är han optimistisk. 

– Det är fantastiska artister som är med. Jag förstår inte var alla människor med talang kommer ifrån. ”X factor” lockar folk som inte sökt till musiktävlingsprogram tidigare och som har en gedigen musikalitet, säger Andreas Carlsson. 

Tidigare musiktävlingsprogram som TV 3:s ”True talent” och TV 4:s ”The voice” har kämpat mot låga tittarsiffror. Men Andreas Carlsson är inte orolig.

– Jag har inte ett uns av tvekan, då hade jag inte ställt upp. När vi gör ”X factor” går vi ut med konfettiregn och slår oss för bröstet men fungerar det inte så kan man inte annat än att göra sitt bästa. Det finns alltid kritiker, säger han. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset