Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist.

I en stor intervju i Aftonbladet berättar Carola Häggkvist om den kommande julturnén, kärleken – och hur det gick till när hon nyligen bjöd hem ett rumänskt tiggarpar på söndagsmiddag.

Det var för en dryg vecka som Carola Häggkvist stötte ihop med ett rumänskt paret utanför kyrkan, i samband med att hon skulle hämta dottern Zoe från söndagsskolan, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag gick fram och frågade hur det var med dem för han såg ut att inte ha ätit och sovit på ett tag. Så kände jag att jag ville ge mer, en hemkänsla för de sover väldigt enkelt ute i en av våra förortsskogar. De har barn hemma i Rumänien.

► LÄS MER: Carola och Lundell bland de odödliga

Efter att ha kommit i kontakt med en kvinna som känt dem i fyra år och som kunde gå i god för dem bestämde hon sig för att bjuda hem dem på en bit mat.

– Vi hade en liten gemenskapsfest, en söndagsmiddag helt enkelt och Zoe packade ihop lite kläder till barnen också. Det var bara en ingivelse. Jag har svårt att bara gå förbi. Ibland är det lätt av oss kyrkfolk att ge en klapp på axeln och säga ”Gud välsigne dig”, ge en peng och sen gå vidare. Handling talar mer än ord.

► LÄS MER: Bartender sjöng Carola – anmäls för diskriminering

Hon säger till Aftonbladet att det är människoliv, att alla personer man möter bär på sina livshistorier och att hon har svårt att bara gå förbi.

– Man kan ta sig tid att prata med dem, lyssna, men vi har ofta för bråttom med våra egna åtaganden. Men vi kan gå ihop några hushåll, grannarna och ge mat, kanske bjuda hem ”kvinnan på torget” om vi känner oss trygga med det. Då får barnen se också hur ens föräldrar engagerar sig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset