Carola Häggkvist sjunger en låt från sin kommande skiva i "Let’s dance". I Metros Tuffometro avslöjar sångerskan att Runar Sögaard sköt mer än ett rådjur.

På din nya skiva tolkar du låtar av Elvis Presley och Barbra Streisand. Vem skulle du inte vilja tolkade dina låtar?
– Jag höll på att säga min gamla ex-man, haha, fast han sjunger inte så bra. Jag säger Bert Karlsson, fast honom skulle jag nästan vilja höra. Tänk att höra Bert sjunga ”Främling” på låtens 30-årsjubileum?

Har du checkat av med ”han där-uppe” att det är okej att du gör en Tuffometro?
– Ja, inget är för tufft för honom. Fyller man på med kraft så ska man nog kunna klara av det. Han klarar allt men vi klarar kanske inte allt. Om vi fyller på med hans kraft är man både beskyddad och modig.

Vad krävs för att du ska ställa upp i Melodifestivalen igen efter misslyckandet 2008?
– Det krävs några fler gråa hårstrån på min hjässa innan jag ställer upp igen, om jag ställer upp igen. Och det krävs en riktigt stark sololåt. Utmaningen i att göra en duett låg i att göra något som man tyckt om förut, fast ännu bättre. Det var inte dåligt utan det var inte som man tänker att det ska vara med Carola. Men den risken måste man våga ta. Om jag fått frågan att ställa upp igen? Varje år.

Nämn en favoritlåt med Elvis Presley och Barbra Streisand?
– ”In the ghetto” med Elvis. Den betyder någonting och jag får en extra mammakänsla när jag hör den. Min favoritlåt med Barbra Streisand är ”Enough is enough” – om inte killen ställer upp på det han sagt får det vara. Det ska vara lite leverans på sakerna.

Vad har du och Christian ”Kicken” Lundqvist för relation?
– Det undrar jag också! Haha. Min son frågar detsamma. Apropå leverans kan jag säga att jag fick en jättevacker blombukett av honom i går, det var snällt. Var det leder kan jag inte svara på just nu. Vi har varit mer än vänner till och från och det är på gott och ont, antingen vill man gå framåt eller avsluta. Jag har inte bestämt mig ännu.

Vad tänkte du då Runar Sögaard sköt ett rådjur genom sovrumsfönstret 1996?
– Jag tänkte inte så mycket för jag blev nästan döv, haha. Jag får skylla på att norrmän är lite annorlunda än oss svenskar. Men det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade inte den så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom. Jag vill inte kommentera mer gällande det.

Pest eller kolera: Aldrig mer sjunga eller aldrig mer gå i kyrkan?
– Aldrig mer sjunga. Den var lätt. Man kan sjunga på flera olika sätt – man kan dansa i kyrkan, man kan tala, man kan be. Kyrkan ger allt det andra man kan göra utöver sång, det ger mig livet med stort L.

Vilket har varit det hittills största ögonblicket i din karriär?
– Det finns så många ögonblick men ett lyser lite starkare och det var kvällen i Malmö 1983 (när Carola vann Melodifestivalen med ”Främling” reds.anm). Det kändes som att luften stod still. Efteråt stoppade folk mig på gatan och sa att de visste att jag skulle vinna.

Vilket är det roligaste ryktet du har hört om dig?
– Jag vet inte, jag hör sällan ryktena utan det är kompisar till mig som hör dem. Oftast är de inte roliga utan förvridna till absurdum.

När var du full senast?
– Det här kan misstolkas men jag svarar att det kommer jag inte ihåg. Antingen var det så pass länge sedan det hände eller så var det så pass blött, haha.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset