Ida, född  1898 och Caroline, 34
Ida, född 1898 och Caroline, 34

Har du en gammal släkting som är kusligt lik dig? Det har Caroline. Hon är en av de som ställt upp i en dubbelgångartävling med gamla släktingar.

När Caroline Schröder, 34, från Åkersberga, fick se den dammiga bilden var det som att titta in i en spegel. Kvinnan i den gamla ramen på den koltryckta bilden kunde vara hennes tvilling.

– Jag kan inte vara hundra säker men jag tror att hon var min gammelfarmors syster som var född på 1880-talet, säger hon till Metro.

Det var Carolines föräldrar som gick igenom gamla foton på vinden efter hennes gammelfarmor och gammelfarfar som fotot på hennes dubbelgångare Ida, som dog redan när hon var 22, dök upp.

LÄS MER: Letade världen runt efter sin ”tvilling” – hittade henne en timme bort

– Första gången jag såg bilden var jag 16-17 år och var ännu mer lik, berättar Caroline, som inte alls är lik sin gammelfarmor.

Caroline är en av hundratals som har skickat in sin ”lika som bär”-bild med sin släkting till en tävling som släktforskningssajten Myheritage har anordnat. 

Den vinnande bildkombinationen är hela 250 år gammal och är en porträttmålning av viscounten av Tyrconnel bredvid ett foto på en släkting  som är född på 1950-talet.

Bläddra i bildspelet ovan för att se fler exempel på kusligt lika dubbelgångare.

My Heritage
Louis, född 1917 med barnbarnsbarnet Mathew, född 1995.
My Heritage
Benjamin och hans barnbarnsbarn John.
My Heritage
Far och son Hosking från England.
My Heritage
Luis Charles, född 1865, och barnbarnsbarnsbarnet Yorick, född 1975 i Nederländerna.
My Heritage
Audrey och Audrey – barn och barnbarn.
My Heritage
Tre generationer holländska män
My Heritage
Anne-Mette, två år 1963 och Gaby, tre år.
My Heritage
Den äldsta släktingen var också vinnare i tävlingen. Viscounten (en brittisk adelstitel) Tyrconnel med en släkting född på 1950-talet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset