Cecilia Wikström (L) lämnar politiken.
Cecilia Wikström (L) lämnar politiken.

Populära Cecilia Wikström petades från Liberalernas lista inför Europaparlamentet. Nu kommer beskedet: "Jag lämnar politiken" säger Cecilia Wikström till Metro.

Från att ha varit Liberalernas toppkandidat inför EU-valet petades parlamentarikern Cecilia Wikström från partiets lista.

– För min egen del går vägen vidare. Nu lämnar jag politiken och ska sikta på att göra någonting helt annat, säger Cecilia Wikstöm.

LÄS MER: Cecilia Wikström petas från L:s EU-vallista

Mest betydelsefull bland svenskarna

Beskedet att hon lämnar politiken kommer samma vecka som den ansedda tankesmedjan Votewatch publicerat en lista över de 100 mest inflytelserika politikerna i parlamentet.

Där hamnar Wikström på plats 22, långt före de tre andra svenska politiker som kom med på listan. I topp på listan står Antonio Tajani, talman för parlamentet. Listan grundas på objektiv data om resultat vid omröstningar och antal förslag politikerna suttit som rapportörer för.

– Det är så klart roligt att mitt hårda arbete värderas som betydelsefullt. Jag önskar Liberalerna lycka till och hoppas att Sverige inte ska förlora så mycket i inflytande utan att någon annan kan plocka upp där jag lämnar, säger Cecilia Wikström.

LÄS MER: Enkät med L:s kandidater i EU-valet: ”Vi vill fördjupa EU-samarbetet”

Oviss inför framtiden

Cecilia Wikström har suttit i Europaparlamentet i tio år. Tidigare satt hon i riksdagen under två mandatperioder.

– Ja vad jag ska göra nu är en öppen fråga för framtiden, men jag möter den med ett leende på läpparna.

Att avsluta sitt medlemskap i Liberalerna kommer inte på fråga, trots kontroversen med petningen:

– Nej det har jag inte haft en tanke på, säger Cecilia Wikström.

LÄS MER: Wikström: Oansvarigt att länder utanför unionen ska ta emot fler flyktingar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset