Cecilia Wikström väljer att behålla styrelseuppdrag.
Cecilia Wikström väljer att behålla styrelseuppdrag.

Partiet gav Cecilia Wikström ett ultimatum. Antingen toppa listan till EU-valet eller behålla sina styrelseuppdrag.

Cecilia Wikström (L) har varit EU-parlamentariker sedan 2009 och var ett av toppnamnen inför det kommande EU-valet. Men under Liberalernas riksmöte gav partiet henne ett val.

Liberalernas partistyrelse har bett Cecilia Wikström att välja mellan att toppa vår EU-lista eller att behålla sina styrelseuppdrag, säger partisekreterare Maria Arnholm under en pressträff.

LÄS MER: Fem heta namn: De kan ta över Liberalerna efter Björklund

Diskussionen kring Cecilia Wikström har uppstått efter att SVT och nyhetssajten Politico rapporterat att hon, med sina två styrelseuppdrag, får ut 70 000 kronor i ersättning, samtidigt som hon har heltidsuppdrag som EU-parlamentariker.

LÄS MER: Partierna: Så många miljoner lägger vi på EU-valet

Partiet har bett Cecilia Wikström lämna de styrelseuppdrag hon har inom bolagen Beijer-Alma och Elekta och fortsätta sitt uppdrag som EU-parlamentariker.

– Vår bedömning är att hennes styrelseuppdrag riskerar att leda till en förtroendekris, säger Maria Arnholm under en pressträff.

LÄS MER: Ny mätning: Liberalerna får bara 3,7 procent

Cecilia Wikström har dock valt att behålla sina styrelseuppdrag.

– Vi beklagar verkligen att Cecilia Wikström har fattat detta beslut då hon är en omvittnad framgångsrik Europaparlamentariker och dessutom en mycket uppskattad företrädare för vårt parti, säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset