Cecilie Flakstad, 20, ville visa upp sina helt vanliga ben, med bristningar och allt.
Cecilie Flakstad, 20, ville visa upp sina helt vanliga ben, med bristningar och allt.

Cecilie Flakstad, 20, ville inte skämmas längre – här är hon, med bristningar och allt. Norskan är en av hundratals kvinnor i nya Twitterupproret #Thighreading. ”Jag har väninnor som inte vågar klä av sig nakna inför kärestan”.

Det började med att den amerikanska Twitteranvändaren @Princess_Labia la upp bilder på bristningarna hon hade på låren med hashtaggen #Thighreading, en ordlek med att kunna spå i linjerna på låren precis som i handflatorna. 

Nu har hundratals kvinnor stolt visat upp både lår, magar och rumpor prydda av bristningar och ärr på nätet. ”Du är en tiger som har förtjänat dina ränder”, lyder en av kommentarerna.

– Jag är inte den första som läger ut lättklädda bilder, men om jag ska göra det så ska det vara för en god sak, säger Cecilie Flakstad, 20, från norska Senja till Metro.

► LÄS MER: Pressen på kvinnokroppen är brutal

Hon bestämde sig inför viss tvekan att lägga ut bilderna på sin Instagram, rapporterade norska TV 2 först.

– Jag satt länge och tänkte på om jag vågade, så fick jag pojkvännen att hjälpa till. Jag var väldigt spänd på responsen, men den var bra.

► LÄS MER: Emilia täckte bröstvårtorna med pojkvännens för att ifrågasätta censur

Hon berättar att hon redan känner sig mer bekväm i sin kropp efter att ha lagt ut bilderna så att alla som vill kan se hennes helt vanliga ben med bristningar och celluliter.

– Alla tjejer har det men det blir sånt snack om det och det ska gömmas bort och inte visas. Jag har väninnor som inte törs klä av sig nakna inför kärestan eller gå i shorts, säger hon till Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa