På sitt högra ringfinger har Charlie Lyrehed tatuerat in en transsymbol.
På sitt högra ringfinger har Charlie Lyrehed tatuerat in en transsymbol.

När Charlie Lyrehed, 30 år, var på väg hem blev han attackerad av två män. De puttade Charlie och kallade honom bland annat för ”äckel” och ”freak”. ”Jag fick panik”, säger han till Metro.

Natten till söndag var Charlie Lyrehed på väg hem från festligheter när två män fick syn på honom och hans tatuering. Charlie har tatueringen som liknar en transsymbol på sitt högra ringfinger. 

– De la märke till mig på bussen och började kalla mig för massa saker. Fjolla, äckel, freak och att det är fel på folk som mig. Jag tror inte att någon annan på bussen hörde, eftersom ingen ingrep. Om det var så att folk hörde men inte gjorde någonting blir jag ännu mer mörkrädd, säger Charlie Lyrehed till Metro.

När Charlie hoppade av bussen gick han bakom några buskar för att sätta sig på huk för att kissa. Då kom männen fram till honom igen – och sparkade ner honom i brännässlor.

Samtidigt skrattade de och kallade Charlie för fjolla för att han inte stod upp och kissade.

– Jag hade panik och skakade av rädsla och oro. Jag trodde att de skulle börja sparka och slå mig när jag låg där, så jag tänkte bara att jag inte ville dö, säger han.

LÄS MER: Transpersoner mer utsatta för psykisk ohälsa

I efterhand beskriver Charlie att han är väldigt ledsen och känner sig trampad på, men att han vill fortsätta med att sprida kunskap om hur det kan vara att vara transperson.

Charlie tror att okunskap ligger bakom varför männen gav sig på honom. Att de inte förstår att han är en människa med känslor och har lika mycket värde som alla andra.

– Det är därför jag väljer att vara öppen med min transidentitet. För att bryta fördomar om hur en person borde vara eller se ut. Jag hoppas verkligen att de öppnar upp ögonen och inser att det inte är okej att behandla andra människor illa.

Tänker du gå vidare med det här?

– Jag funderar på att polisanmäla men just nu mår jag för dåligt för att orka ta mig till polisstationen. I övrigt tänker jag fortsätta med att skriva om min transkamp på sociala medier.

LÄS MER: 6 framsteg som Sverige gjort för transpersoner

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset