Desiree Andrews hånades för sin Downs syndrom. 
Desiree Andrews hånades för sin Downs syndrom. 

När Desiree, en cheerleader med Downs syndrom, hånades och retades av publiken fick laget nog och klev av planen i protest.

En dag som startade med mobbning på basketplanen i Lincoln middle school staden Kenosha, i den amerikanska delstaten Wisconsin, förändrade allt för åttondeklassaren Desiree Andrews. 

Desiree, eller Dee som hon också kallas, saknar taktkänsla på grund av sin Downs syndrom. Och när hon dansade med sitt cheerleaderlag började publiken håna och reta henne för att hon dansade i en helt egen takt. 

Men när spelarna i skolans basketlag hörde de elaka orden från läktaren, beslutade de sig för att göra något. Som en protest mot mobbingen klev de helt enkelt av planen.

– Det är inte rättvist att vissa behandlas illa. Vi är ju alla lika, säger Scooter Terrien, en av spelarna, till tv-kanalen TMJ4. 

Sedan dess har Desiree och några av pojkarna i laget blivit vänner och nu slipper flickan vara ensam i skolan. Laget har spelat matcher i hennes ära och skolans gympasal kallas numer också för D´s house. 

Enligt skolans gymnastiklärare har folk tagit till sig namnet såpass mycket att man nu ska göra det officiellt och sätta upp en skyld med det nya namnet. 

Själv tycker Dee såhär om att hon har fått namnge gympasalen.

– Det är sött, snällt och fantastiskt, säger Desiree Andrews till TMJ4.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset