Shorts finns inte som alternativ för personalen på Roslagsbanan. Därför har 13 manliga tågförare och konduktörer valt att sköta sina arbeten i det enda svala alternativet: Kjol.

Privat

Martin Åkersten kommer bära kjol när han jobbar på Roslagsbanan i sommar efter som Arriva har förbjudit männen att bära shorts. Martin har fått med sig 12 kollegor.

I september har Arriva, som kör Roslagsbanan, så kallat uniformsråd. Då kanske de tillåter sina anställda att bära shorts nästa sommar. Men nu får tågpersonalen hålla till godo med långbyxor eller kjol.

– Vår tanke är att man ska se snygg och proper ut när man företräder Arriva, och det här är de uniformer som finns. Vill männen bära kjol så är det okej. Att säga åt dem att göra något annat vore diskriminering, säger Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius till Mitt i.

Martin Åkersten kommer bära kjolen i sommar eftersom det blir upp till 35 grader i vagnarna när solen steker. Och han är inte ensam. Hittills har 12 manliga kollegor börjat med kjol

– Det är klart folk tittar när man rör sig över perrongen, men det får man ta, säger han till Mitt i.

Han hade föredragit att få bära shorts fastän han trivs bra i kjolen. Dessutom är han osäker på hur Arriva skulle agera om han inte följde deras regelverk.

– De skulle väl säga till ordentligt, säger han till Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset