Svenskarna Sebastian "chipshajen" Widlund och Christian "cocco" Jonsson i Dalals Fuel spelar sin premiärmatch mot Seoul Dynasty.
Svenskarna Sebastian "chipshajen" Widlund och Christian "cocco" Jonsson i Dalals Fuel spelar sin premiärmatch mot Seoul Dynasty.

Svensklaget Dallas Fuel står redo att spela sin första match i Overwatch League natten till torsdag svensk tid. Inför starten av ligan passar svenske spelaren Sebastian "chipshajen" Widlund att skicka en hälsning till ligans andra svenskar.

Huvudattraktionen under premiärdagen av Overwatch League blir utan tvekan mötet mellan Dallas Fuel och Seoul Dynasty – två lag som byggt upp en rivande rivalitet redan innan ligans start.

– Vi har väl nästan som en liten beef med dem eftersom vi har varit i Sydkorea och spelat mot dem. Då har vi förlorat mot Lunatic Hai och många av de spelarna utgör nu Seoul Dynasty så vi vill ju ha revansch, säger Dallas Fuel-svensken Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Precis som i de flesta andra Blizzardspel så är det koreanerna som är den ständiga nageln i ögat även i Overwatch League. Något som Widlund och hans lagkamrat och landsman Christian ”cocco” Jonsson menar är ett resultat av en stark spelkultur och exceptionellt bra kemi i lagen.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Overwatch League

– De är inte bara sex duktiga spelare. De är sex duktiga spelare i ett bra lag. Väldigt många bra spelare blir aldrig ett bra lag, men sydkoreanerna är duktiga på att bli en enhet, säger Christian ”cocco” Jonsson.

Det här är Dallas Fuel

Sebastian ”chipshajen” Widlund, support, Sverige
Christian ”cocco” Jonsson, tank, Sverige
Scott ” Custa” Kennedy, support, Australien
Hwang ” EFFECT” Hyeon, DPS, Sydkorea
Jonathan ” HarryHook” Tejedor Rua, flex/support, Spanien
Pongphop ”Mickie” Rattanasangchod, flex/tank, Thailand
Brandon ”Seagull” Larned, flex/DPS, USA
Timo ”Taimou” Kettunen, flex/DPS, Finland
Félix ”xQc” Lengyel, tank, Kanada

Dallas Fuel är en av ligans bästa och mest välmeriterade lag från sin tid under namnet EnVyUs. När det nu är dags att dra igång ligan på riktigt har de ögonen på sig. Förväntningarna är höga både inom laget och från supportrarna.

– Folk anser väl litegrann att vi är västvärldens hopp mot koreanerna så jag hoppas att vi kan leva upp till det, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Hur känns det att vara ”västvärldens hopp”?

– Vi har vant oss vid den punkten nu för det har alltid varit så, svarar han leende.

LÄS MER: Semmler lämnar CS-scenen för Overwatch League

En annan rivalitet som ligger och bubblar under ytan är den svensklagen emellan. En hjärtlig sådan, men inte helt utan lite hetta.

– Vi har ju båda spelat tillsammans med flera av spelarna i Mayhem och vi är kompisar med dem. Då blir det bara ännu roligare att spöa dem, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Har du någon hälsning till de andra svensklagen?

–Lycka till, ni kommer behöva det…

LÄS MER: Erik Glanell: Det här önskar jag mig av esportåret 2018

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset