I snitt en gång i veckan i år har ett småbarn i USA orsakat en skottlossning.
I snitt en gång i veckan i år har ett småbarn i USA orsakat en skottlossning.

I genomsnitt en gång i veckan har en ett- eller tvååring råkat skottskada någon i USA i år. I en tredjedel av fallen ledde skadorna till döden.

Hittills i år har 43 skjutincidenter i USA inträffat där personen som höll i vapnet var under tre år gammal, rapporterar Washington Post. I mer än två tredjedelar av fallen sköt barnet sig självt.

Tragiskt nog fick flera av händelserna en dödlig utgång. I femton fall dog den skottskadade personen.

► LÄS MER: Treåring ihjälskjuten vid pistollek

Siffrorna kommer inte från officiell statistik, utan är en sammanställning som Washington Post kommit fram till genom att gå igenom nyhetsrapporteringen. Med andra ord är det verkliga talet troligen högre. Tidningen listar några av den senare tidens händelser.

I augusti hittade en 21 månader gammal pojke sin mammas pistol i hennes handväska. Pojken råkade skjuta sig själv i magen. Han dödförklarades senare på sjukhus.

Tidigare i år råkade en treåring i delstaten Michigan skjuta sig själv i huvudet medan pappan och brodern var utanför huset. Pojken dog innan vårdpersonal hann komma till platsen.

► LÄS MER: Elever kan få vapenlära på schemat

Enligt Washington Post stöder 67 procent av amerikanerna lagstiftning som tvingar vapeninnehavare att hålla sina vapen inlåsta. Också låsanordningar på avtryckaren och särskild teknik som gör att inte vem som helst kan avfyra vapnet skulle kunna minska antalet olyckor.

Båda förslagen har motarbetats av lobbygruppen National Rifle Association.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset