Ännu ett uppmärksammat byte mellan de svenska storlagen.
Ännu ett uppmärksammat byte mellan de svenska storlagen.

Fnatic gjorde sig av med Jonas "Lekr0" Olofsson. Nu har deagle-stjärnan hittat ett nytt lag – rivalen Ninjas in Pyjamas.

Att Fnatic gav Jonas ”Lekr0” Olofsson kicken ur startfemman blev förra veckans stora snackis. Framförallt eftersom beslutet kom som en överraskning för de flesta. Till viss del även för honom själv.

– Jag blev förstås lite förvånad men jag var inte helt överraskad och hade det på känn sen tidigare. Jag förstod att det skulle hända men inte riktigt så här tidigt när vi visat rätt bra resultat, sa Jonas ”Lekr0” Olofsson till Metro Esport förra veckan.

På tisdag var det dags för nästa chockbesked inom svensk Counter strike. Återigen med Olofsson i fronten. Då meddelades nämligen att Fnatics svenska rivaler Ninjas in Pyjamas värvar den just petade talangen.

LÄS MER: Lekr0 efter petningen ur Fnatic: ”Det fungerade inte”

Det mest överraskande i bytet är däremot kanske att NiP väljer att flytta sin yngste spelare, William ”draken” Sundin, till avbytarbänken. Sundin som varit Ninjas in Pyjamas främste AWP-spelare har bjudit på en hel del sjuka frags under tiden i NiP men också en del klantiga missar. Missar och träffar som till exempel har gett upphov till teorin om ”30 degree window” som går ut på att Sundin oftare träffar flickshots än lätta skott rakt framför honom.

LÄS MER: Metro Esport Awards flyttar till Globen – nu släpps biljetterna

”Vi har haft våra ögon på Lekr0 under en lång tid och är extremt stolta och glada att välkomna honom till Ninjas in Pyjamas. Vi skulle vilja tacka Wiliam för allt han har givit laget och vi hoppas att vi får återse honom i truppen i framtiden”, skriver Ninjas in Pyjamas i ett pressmeddelande.

Jonas ”Lekr0” Olofssons första framträdande i Ninjas in Pyjamas blir vid CS:GO Asia Championship nästa vecka.

LÄS MER: Lekr0 kickad ur Fnatics startfemma – tidigare ninjan värvas till laget

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset